NTV Dış Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe Üniversitemizde Gençlerle Buluştu

Üniversitemiz Türk Dünyası Topluluğu tarafından “Ahmet Yeşiltepe ile Söyleşi” isimli bir programı düzenlendi. 25 Aralık 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, NTV Dış Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Program öncesi Ahmet Yeşiltepe Türk Dünyası Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Kürşad Zorlu ile birlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Karakaya ile Yeşiltepe üniversitemizdeki gelişmeler hakkında bir süre sohbet etti.

Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaretin ardından “Ahmet Yeşiltepe ile Söyleşi” programına geçildi. Programın açılış konuşmasını Türk Dünyası Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Kürşad Zorlu yaptı. Zorlu konuşmasında, NTV Dış Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe’yi üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek gençlere Ahmet Yeşiltepe’nin engin deneyim ve tecrübelerinden faydalanmaları tavsiyesinde bulundu.

Doç. Dr. Kürşad Zorlu’nun konuşmasının ardından NTV Dış Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe ile söyleşiye geçildi. Söyleşide kendi yaşam hikâyesinden ve mesleki tecrübelerinden bahseden Yeşiltepe, üniversite dönemlerinde kendi penceresini açtığını ve hayatına bu dönemde yön verdiğini anlattı. Gençlere hedefleri konusunda net olmaları tavsiyesinde bulunan Ahmet Yeşiltepe, onlara “Ne olmak ya da ne yapmak istediğinize karar vermek için en ideal döneminiz üniversite döneminizdir.” dedi.

NTV Dış Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe’nin konuşmasının ardından soru – cevap bölümüne geçildi.

Rektör Karakaya: “Uluslararasılaşmada ve Büyük Bir Akıl Olmada Gençlerimize Çok Önemli Görevler Düşüyor”

Söyleşinin sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bir konuşma yaparak NTV Dış Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe’nin üniversitemizde gençlerle buluşmasından mutlu olduğunu ve gençlerimizin böylesine önemli ve deneyimli kişilerin bilgi ve deneyimlerinden faydalanmaları gerektiğini söyledi. Rektör Karakaya tecrübelerin, uluslararasılaşmada ve büyük bir akıl olmada çok önemli olduğunu anlatarak gençlere bu anlamda tavsiyelerde bulundu. Gençlere her zaman inandığını ve kıymet verdiğini belirten Rektör Karakaya, gençlerin gelecek inşa edebilecek güç ve inanca sahip olduğunu vurguladı. Üniversitemizin davetini kırmayıp gelen Ahmet Yeşiltepe’ye teşekkür eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasının sonunda Yeşiltepe’ye çiçek ve hediye verdi. Program toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.