Rektör Karakaya Bingöl Üniversitesinin Bal Yarışması Ödül Törenine Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması projesi kapsamında ‘Tarım ve Havza Bazlı’ alanda pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesinin düzenlediği Bal Yarışmasının sonuçlarının açıklanacağı toplantıya katıldı. 24 Aralık 2018 tarihinde Bingöl Üniversitesi Enstitüler Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda Bingöl Üniversitesinin Bingöl Balında farkındalığı artırmak için yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması projesi kapsamında seçilen beş pilot üniversitenin bölgelerine maddi ve manevi katkıda bulunmak için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bingöl Üniversitesinin bunu Bingöl’e has olan balın kalitesini ve farkındalığını arttırarak markalaşmasını sağlamayı hedeflediğini belirterek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin de Tarım ve Jeotermal alanlarda faaliyet gösterdiğini ve bölgesine katkı sağladığını anlattı.