Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Murat Tuğluca TÜBA Ödülüne Layık Görüldü

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) 2018 ödülleri sahiplerini buldu. 26 Aralık 2018 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri Töreninde Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Tuğluca da TÜBA ödülüne layık görüldü.

2002 yılından bugüne yaklaşık 240 bin bilim insanını destekleyerek Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında önemli katkılar sunan TÜBİTAK ve TÜBA, erken yaşlardan itibaren her yaş grubundaki bilim insanını teşvik ederek onları destekliyor. TÜBİTAK,1996 yılından bu yana kadar 171 Bilim Ödülü, 87 Hizmet Ödülü, 498 Teşvik Ödülü ve 17 TÜBİTAK Özel Ödülü olmak üzere toplam 773 bilim insanını ödüllendirirken TÜBA, Türkiye'de çalışmayı özendirmek, seçkin bilim insanlarının ülkede çalışmalarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla TÜBA Akademi, TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanları (TÜBA-GEBİP) ve TÜBA Bilimsel Telif Eser (TÜBA-TESEP) ödülleri olmak üzere şimdiye kadar 452 bilim insanı ve 196 bilimsel eser ödüllendirdi.

Üniversitemizin de desteğiyle yaptığı çalışmalarla TÜBA Bilimsel Telif Eser (TÜBA-TESEP) ödülüne layık görülen Doç. Dr. Murat Tuğluca, Halil İnalcık Özel Ödülünü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin akademik çalışmalara her türlü desteği verdiğini belirterek öğretim üyemiz Doç. Dr. Murat Tuğluca’yı tebrik etti.