Kırgızistan Issık Göl Devlet Üniversitesi, Dünya Söz Akademisi Derneği ve Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği tarafından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, “Manas'ın Mirasçıları: Türk Dünyası Kültürüne Hizmet Ödülü”ne layık görüldü. Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü Konferans Salonunda düzenlenen törende Gökbel, uzun yıllardır bilimsel çalışmaları, araştırmaları ve yayınları ile Türk kültürüne ve Türk diline yaptığı katkılardan dolayı “Manas’ın Mirasçıları: Türk Dünyası Kültürüne Hizmet Ödülü”nü aldı.

5108_1

Manas'ın Mirasçıları: Türk Dünyası Kültürüne Hizmet Ödülü Türk Dünyasında 95 kişiye verildi. Bu ödüle biri üniversitemizden olmak üzere Türkiye’den 32 kişi lâyık görüldü. Başarılı çalışmaları ve aldığı ödülden dolayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel’i tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 3 Ocak 2019 tarihinde Gökbel’e takdir belgesi verdi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin adının her alanda duyulmasının kendisini mutlu ettiğini dile getiren Rektör Karakaya, Prof. Dr. Ahmet Gökbel’e çalışmalarında başarılar diledi.

5108_2