Kaliteyi kurum kültürü haline getirerek eğitim alanında da yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren üniversitemizde, Eğitim Fakültemiz tarafından hayata geçirilen Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP) kapsamında ilk elektronik sınav yapıldı. 8 Ocak 2019 tarihinde Eğitim Fakültesi öğrencilerinin final sınavı olarak gerçekleştirilen sınava Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay ve dekan yardımcıları katıldı.

5121_4

Sınav öncesi öğrencilerle bir araya gelen Rektör Karakaya, sınav ve AYDEP projesi ile ilgili olarak öğrencilerle sohbet etti. Proje kapsamında yapılan çalışmaları inceleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, Dekan Balay’dan elektronik sınav hakkında bilgi aldı. Üniversitemizin kalite çalışmalarının yanı sıra AYDEP’in de öne çıkan çalışmalardan biri olduğunu anlatan Rektör Karakaya, AYDEP’in Türkiye yükseköğretimine model olabilecek bir proje olduğunu dile getirdi. AYDEP’in üniversitemizin önemli projelerinden biri olduğunu belirten Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde yapılan tüm çalışmaların muhatabının insan olduğunu bu sebeple yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi. Üniversitemizde eğitimlerine devam eden öğrencilerin her birinin çok kıymetli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu projelerle öğrencilerin geleceklerine katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi. AYDEP’in önemine dikkat çeken Rektör Karakaya, projeye emek veren herkesi tebrik etti.

5121_1
5121_2

Öğrencilerle bir süre daha sohbet ederek öğrencilerin taleplerini dinleyen Rektör Karakaya, öğrencilerden gelen her talebin kendileri için çok önemli olduğunu ve kısa sürede çözüme ulaştırmak için çalıştıklarını söyledi.

5121_3