Üniversitemiz Kalite Yönetim Koordinatörlüğü tarafından Kalite Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 15 Ocak 2019 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya başkanlığında gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Kalite Yönetim Koordinatörlüğü Ekibi ile birimlerin kalite sorumluları katıldı.  

Toplantının açılış konuşmasını Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt yaparak bu toplantı ile 2019 yılında yapılacak işleri kararlaştıracaklarını söyledi. 2019 yılı içerisinde yapılması gereken birçok çalışma olduğunu ifade eden Kurt, sürece artık hakim olduklarını ve çalışmaları geliştirerek yürütmeye devam edeceklerini kaydetti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından başlatılan kalite sürecinin dört yıldır içerisinde olduklarını anlatan Prof. Dr. Mustafa Kurt, “Bu dört yıl içerisinde çok önemli bir yere geldik ve başarılı bir performans sergiledik.” dedi. Kalite sürecinde gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı tüm kalite sorumlularına teşekkür eden Kurt, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak daha iyiyi yapmak için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

5144_1

Rektör Karakaya : “Üniversitemiz Kalitesiyle Türkiye’de Öncü Bir Yapı”

Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt’un açılış konuşmasının ardından bir konuşma da Prof. Dr. Vatan Karakaya yaparak kalite sürecinde gelinen noktanın takdir edilecek bir aşama olduğunu söyledi. Başarılı geçen kalite sürecinin diğer üniversitelere de örnek teşkil ettiğini kaydeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Türkiye yükseköğretiminin kalitesi tescil edilmiş öncü bir üniversitesidir.” dedi. Kalite çalışmalarının mekanik bir süreç olduğunu ve bu çalışmaların kayıt altına alındığını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite süreçlerinde artık bir adım ötesini düşündüklerini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversitemizin bu aşamadan sonra yapması gereken tek şey gönülleri birleştirerek bünyesindeki yüksek enerji ile Ahi Evran-ı Veli’nin ruhunu şad etmektir. Onun ahlak boyutu ile gerçekleştirdiği kaliteyi yeniden yaşatabilirsek kalite de bir evre daha gerçekleştirmiş olacağız. Aksi halde rutini tekrar etmekten başka bir şey yapmamış sayılırız.” dedi. Üniversitemizin iş akışları, stratejik planı ve süreçlerinde hiçbir eksik bulunmadığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kalitede bundan sonraki hedeflerinin yeni bir anlayış, yeni bir perspektif ve yeni bir ideal ortaya çıkararak ülke ve millet ihtiyacına katkı sağlamak olduğunu söyledi. İsmi ile müsemma olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kalite ile ön plana çıkmasının öneminden bahseden Rektör Karakaya, bitmeyen bir hedef doğrultusunda ilerleyerek insanlığa faydalı işler yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Rektör Karakaya’nın konuşmasının ardından Kalite Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk  2019 yılında kalite süreci içerisinde yapılması gereken çalışmalar hakkında kısa bir sunum gerçekleştirdi.  

Sunumun ardından Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından bilgi alt yapılarının güvenliğini güvence altına almak için oluşturulmuş bir yönetim sistemi olan ISO/IEC 27001:20013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı Sertifikasının üniversitemize kazandırıldığını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu süreç ile birlikte kalite çalışmalarına çeşitli alanlarda da devam ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini dile getirdi. Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı Sertifikasının üniversitemize kazandırılmasından dolayı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli ile kalite ekibini tebrik eden Rektör Karakaya, onlara teşekkür belgesi verdi.

5144_2