İkili ilişkilerini sürekli geliştirerek karşılıklı istişarelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 17 Ocak 2019 tarihinde Kırıkkale Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen UNIKOP Devir Teslim Törenine katıldı. Üniversitemizin de üyesi olduğu UNIKOP’un Devir Teslim Töreninde Rektör Karakaya ile birlikte 12 üniversitenin rektörü de  yer aldı. 

5146_1

KOP Bölgesi üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari iş birlikleri yapmak, üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak ve ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak amacıyla KOP Bölgesinde eğitim veren üniversitelerin katılımı, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteği ve koordinasyonu ile  kurulan “KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği”nin (UNİKOP) dönem başlanlığının Kırıkkale Üniversitesi tarafından yürütülmesine karar verildi. 2019 yılı boyunca yapılacak çalışmaların değerlendirildiği devir teslim töreninde Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, kendilerine devredilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Devraldıkları görevden dolayı Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’a başarılar dileyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

5146_2
5146_3