Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile üniversitemizin de içerisinde bulunduğu 21 üniversite arasında İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanında, gençlere yönelik farkındalık aktivitelerinin desteklenmesi, iş ekipmanlarının kontrollerini yapan kişilere verilecek temel eğitim programlarının düzenli ve etkin uygulanması ile işverenlere eğitimler verilmesi amacıyla protokol imzalandı. 14 Şubat 2019 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında düzenlenen imza törenine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ayşe Kardaş Ergezen, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat Yenidünya ile bakanlık yetkilileri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve 20 üniversitenin rektörü katıldı.

5200_1

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında  Eğitim, Araştırma ve Danışmanlık Çalışmaları İçin İş Birliği Protokolü kapsamında tarafların personeline ve öğrencilere yönelik eğitim programlarının hazırlanma ve yürütülmesine ilişkin hükümler, bakanlığın talepleri doğrultusunda verilecek olan bilimsel, akademik, araştırma ve danışmanlık hizmetleri ve üniversitemizin talepleri doğrultusunda yürütülecek olan iş sağlığı ve güvenliği konularındaki faaliyetler ele alınacak.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü Geliştirilecek 

İmzalanan protokol hakkında bir açıklamada bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında  Eğitim, Araştırma ve Danışmanlık Çalışmaları İçin İş Birliği Protokolünün amacının iş sağlığı ve güvenliği alanında eğitim, araştırma ve danışmanlık uygulamaları ile iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesine yönelik faaliyetler yürütülmesi olduğunu ifade etti. Protokol kapsamında yapılacak çalışmalar arasında çalışanları ve öğrencileri iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlendirmek adına çalışmalar yürütüleceğini vurgulayan Rektör Karakaya, üniversitemiz personelinin yanı sıra üniversitemizde eğitim gören öğrencilerde iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesine yönelik eğitim, proje, sosyal etkinlikler gibi ortak faaliyetlerin düzenleneceğini anlattı. İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında  Eğitim, Araştırma ve Danışmanlık Çalışmaları İçin İş Birliği Protokolünün üniversitemiz ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı için hayırlı olmasını temenni eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu tür iş birliklerinin devam etmesini diledi.

5200_25200_3