Filistin Al-Quds Open Üniversitesinden KA107 Öğrenci Değişim Programı ile üniversitemizde bir dönem öğrenim görecek olan Filistinli öğrenciler Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. 4 Mart 2019 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Erman Akıllı eşlik etti.

Ziraat Fakültemizde bir dönem eğitim öğretim görecek olan Filistinli öğrenciler Türkiye ile Filistin arasındaki ilişkilerin oldukça önemli olduğunu vurgulayarak Türkiye ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde olmaktan mutlu olduklarını söylediler. Kendilerine bu imkanı sağlayan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Yönetimine teşekkür eden Filistinli öğrenciler, ülkelerine döndüklerinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini arkadaşları için tavsiye edeceklerini belirttiler.

5222_1

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin yabancı uyruklu öğrenicilerin her türlü sorununun çözümünde onlara destek olduğunu anlatarak göreve geldiği günden bu güne Ahi Evran Üniversitesinin yabancı uyruklu öğrenci sayısının onlarca kat arttığını vurguladı.

Ziyaret sonunda Filistinli öğrenciler tarafından Rektör Karakaya’ya bir hediye takdimi gerçekleşti.