Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 171. Yıldönümü olması dolaysıyla Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından bir panel düzenlendi. 12 Mart 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen “Bir Fedakârlık Mesleği Öğretmenlik” isimli panele konuşmacı olarak Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Hayati Şahin ile Milli Eğitim Bakanlığında (MEB) görevli Fen Bilgisi Öğretmeni Emre Özel ve Sınıf Öğretmeni Nihat Taş katılırken akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

5242_1

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan panel açılış konuşmaları ile devam etti. Panelin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, öğretmenlik mesleğini bedenin yanı sıra ruhla da yapmak gerektiğini söyleyerek öğrencilerine ruhuyla mesleğini yapan öğretmenler olmalarını tavsiye etti.

5242_2

Prof. Dr. Refik Balay’ın konuşmasının ardından Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileri dinleyicilere şiir dinletisi sundu.

Şiir dinletisinin ardından “Bir Fedakârlık Mesleği Öğretmenlik” isimli panele geçildi. Panelde ilk olarak Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Hayati Şahin bir konuşma yaparak öğretmenlik mesleğini icra ederken öğretmenlerin hassasiyet göstermeleri gereken konulara değindi. Yaklaşık 40 yıldır öğretmenlik yaptığını söyleyen Şahin, öğretmen adaylarına işlerinin kölesi olmaları tavsiyesinde bulundu.

Öğr. Gör. Hayati Şahin’in konuşmasının ardından üniversitemizden mezun olan ve şuan MEB’de görevli Sınıf Öğretmeni Nihat Taş bir konuşma yaparak mesleğe başlama hikâyesini anlattı.

Sınıf Öğretmeni Nihat Taş’ın ardından son olarak yine üniversitemizden mezun olan ve MEB’de görevli Fen Bilgisi Öğretmeni Emre Özel söz alarak kısa bir sunum yaptı. Özel sunumunda, öğretmenler üzerinde yapılan anketlere değinerek öğretmenliğin vicdan ve vebal taşıyan bir meslek olduğunu söyledi.

5242_3

Panelin ardından panelistler ve Eğitim Fakültesi Yönetimi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret ederek günün anısına Rektör Karakaya’ya hediye verdiler.

5242_4