Yemen Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Abdulraqeb Obad, ve beraberindeki heyet Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret etti. 12 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen ziyarette Rektör Karakaya’ya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Erman Akıllı eşlik etti.

Yemen Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Abdulraqeb Obad, Türkiye ile Yemen arasındaki iş birliğinin önemine değinerek bu ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde Yemenli öğrencilerin sayısının artırılması isteğinde bulunan Başkan Obad, öğrencilerinin Türkiye’de eğitim alarak ülkelerine dönmelerinin ve Yemen’de Türkiye’de aldıkları eğitim ile hizmet etmelerinin kendileri için oldukça önemli olduğunu söyledi.

5243_1

Yemen ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkisini önemsediklerini ve ilişkilerinin daha da güçleneceğini anlatan Rektör Karakaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Yemen Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Abdulraqeb Obad, ve beraberindekilere teşekkür etti.

Ziyaret sonunda Yemen Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Abdulraqeb Obad tarafından Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya hediye verildi. 

5243_2