Öğrencileri ile sürekli iletişim halinde olan ve onların taleplerini dinleyerek problemlerini çözüme kavuşturan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 13 Mart 2019 tarihinde düzenlenen Rektör-Öğrenci Buluşmasında öğrencilerle bir araya geldi. Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen buluşmaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

5246_2
5246_1

Rektör Karakaya: “Gençler, Hem Toplumun Kilidi Hem de Geleceğin Tohumudur”

Geleneksel hale gelen Rektör-Öğrenci Buluşmasında öğrencilerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Rektör Karakaya, öğrencilerin karşısına hem rektör hem de akademisyen kimliği ile çıktığını belirterek bu buluşmalar sayesinde öğrencilerle tecrübelerini paylaşma imkanı bulduğunu kaydetti. Geleceğin mimarının gençler olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, gençleri hem toplumun kilidi hem de geleceğin tohumu olarak nitelendirdiğini söyledi. Toplumun en büyük değerinin gençler olduğunu ve gençleri çok önemsediklerini anlatan Rektör Karakaya, bir toplumun yok olmasını isteyen şer odaklarının ilk hedefinin de her zaman gençler olduğunu belirterek gençlere bilinçlenmelerini, kültürlerine ve değerlerine sahip çıkmalarını tavsiye etti. Gençlere günün getirdiği sorumluluğu o gün yapmalarını da önererek geleceğe emin adımlarla ilerlemeleri için çok çalışmaları ve emek vermeleri gerektiğini söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bin yıllık tarihe sahip bir millet olmanın gerektirdiği sorumluluğu üstlenmenin gençler için ayrı bir değer olması gerektiğinin altını çizdi.

5246_4
5246_3

Rektör Karakaya: “İnsanı Vasıflı Kılan Düşünebilmektir”

Düşünebilmenin ve düşündüğünü hayata geçirmenin önemini gençlerle paylaşan Rektör Karakaya, öğrencilere “İçten gelen duygular inançtır. Kendi iç dünyanızı düşünceye ve tefekküre dönüştürecek yol bulmalısınız.” şeklinde tavsiyede bulundu. Gençlerin yarınlara kendilerini hazırlamalarını da isteyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, yarınlar için bugün çok çalışmak, emek vermek gerektiğini ve kendilerinin de her zaman gençlerin yanında olduklarını söyledi. “Düşünmek insanın yapabileceği en zor iştir. Ama insanı vasıflı kılan da düşünebilmektir.” diyen Rektör Karakaya, öğrencilerin eğitimcilerden ve kitaplardan aldıkları bilgileri kendi düşünceleri ile yoğurarak sorgulamaları gerektiğini sözlerine ekledi.  Gençlerin her zaman öncü ve önder olduklarını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, onlardan sorgulayan ve düşünen bir gençlik olmalarını istedi.

5246_5

Rektör Karakaya: “Millet Olma Şuurunun Kaynağı Üniversite Gençliğidir”

Yeni medeniyetin yeni öncüleri olarak yarınların gençleri beklediğini kaydeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kendilerinde olan emaneti gençlere teslim edeceklerini ve onların da ileriye emin adımlarla yürüyeceğine inandığını belirtti. Millet olma şuurunun kaynağının üniversite gençliği olduğunu özellikle vurgulayan Rektör Karakaya, gençlere bu kaynağı iyi korumalarını tavsiye etti.

Üniversitemizde yapılan ve yapılması planlanan proje ve çalışmalar hakkında da kısaca öğrencilere bilgi veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, 4 yıllık görev süresi boyunca öğrencilerin ve üniversitenin ihtiyaçlarını gidermeye yönelik projeler ürettiklerini belirtti. Eğitim Fakültesinde halen devam eden pilot proje Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP) ile Eğitim Fakültemizin ölçülebilir gelişime açık ve yeterlik temelli bir öğretmen yetiştirmeyi hedeflediğini anlatan Rektör Karakaya, gayelerinin her zaman nitelikli ve donanımlı bireyleri ülke menfaatine kazandırmak olduğunu dile getirdi. Üniversiteler olmadan ilim olmayacağını ve ilim olmadan da toplumların gelişmeyeceğini kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, istikbalimiz olan gençlerin çok çalışarak ve emek vererek geleceğimize ışık tutacaklarına inandığını söyledi. Gençlere hayatlarında başarılar dileyen Rektör Karakaya, geleceğin temsilcisi olan öğrencilerin aydınlık bir gelecek için çok çalışmaları ve hayatlarının bedelini ödemeleri gerektiğini söyledi.

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

5246_6
5246_7