Konya Ovası Projesi (KOP) Başkanı İhsan Bostancı ile Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Akpınar ilçesi ile Üniversitemiz Davulağıl Tesislerinde üniversitemiz tarafından yürütülen ve KOP’un desteklediği projeleri yerinde incelediler. 13 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen ziyaretlerde vermikompost (solucan gübresi) projesinde gelinen son durum değerlendirildi.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi tarafından 2018 yılında açılan solucan gübresi kursuna katılarak yüksek başarı gösteren ve kursun sonunda KOP’un da destekleri ile solucan gübresi üretimine başlayan Fidan Cantemir’in üretim alanında incelemelerde bulunan KOP Başkanı Bostancı, Rektör Yardımcısı Kurt ve beraberindekiler, üretime başlama ve proje sayesinde elde ettiği başarının öyküsünü Fidan Cantemir’den dinlediler. Fidan Cantemir, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kendilerine olan desteklerinden dolayı çok memnun olduğunu belirterek solucan gübresi projesini hayata geçirmesiyle birlikte eşine ve ailesine destek olduğunu söyledi. KOP’un maddi ve üniversitemizin de eğitim desteği ile kendisini geliştirdiğini ve üretime başladığını anlatan Cantemir, üniversitemiz ile KOP Başkanlığına kendilerine gösterdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

5249_3

KOP Başkanı İhsan Bostancı, solucan gübresi projesi ile bir vatandaşımızın gelir elde etmesinin ve ailesine destek olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek daha çok istihdam sağlanması için proje üreten herkese kapılarının açık olduğunu ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile iş birliklerinin artarak devam edeceğini kaydetti.

5249_1

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Ziraat Fakültemiz tarafından verilen eğitimlerde kursiyerlere üretim yapabilecek kapasiteye gelecek şekilde eğitim verdiklerini belirtti. KOP tarafından verilen desteklerin de üretime geçmek isteyen kursiyerlerimiz için oldukça faydalı olduğunu anlatan Kurt, KOP Başkanlığı ile üniversitemiz arasındaki ilişkilerin devam edeceğini kaydetti.

5249_4

Akpınar ilçesinin ardından Davulağıl Tesislerine geçerek üniversitemizin solucan gübresi uygulama alanında incelemelerde bulunan KOP Başkanı İhsan Bostancı ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, projenin yürütücüsü Ziraat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Fevziye Şüheyda Hepşen Türkay’dan projenin son durumu hakkında bilgiler aldı.

Davulağıl Tesislerindeki incelemelerin ardından KOP Başkanı İhsan Bostancı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ve beraberindekiler Karakurt bölgesine yapılacak jeotermal sera inşaat alanında da incelemelerde bulundular.

Yürütülen projeleri yerlerinde inceleyen KOP Başkanı İhsan Bostancı ile beraberindekiler son olarak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret ederek kısa bir görüşme yaptılar. Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede Rektör Karakaya’ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt eşlik etti.

5249_8

Projelerle ilgili karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı görüşme sonunda Prof. Dr. Vatan Karakaya, KOP Başkanı İhsan Bostancı’ya günün anısına bir hediye verdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaretinin ardından KOP Başkanı İhsan Bostancı, Ziraat Fakültemizi de ziyaret ederek öğretim elemanlarımızla bir araya geldi.
5249_75249_65249_55249_25249_9