Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı. 14 Mart 2019 tarihinde Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 171. Yıldönümü dolayısıyla Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansta Rektör Karakaya, “Günümüz Eğitim Sisteminin İhtiyaç Duyduğu Eğitici Modeli” konulu konuşmasını yaptı.

5257_1

Akademik ve idari personel ile öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği konferansta Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğretmenliğin benimsenmesi gereken bir meslek olduğunu belirterek 40 dakikalık değil sürekli devam eden bir aktivite olarak düşünülmesi gerektiğini söyledi. Eğitimin, hayatı yönlendirebilecek bir güce sahip olduğunu anlatan Rektör Karakaya, “Anlar değişir ve bu an değişirken bilgi üretir, üretilen bu bilgi insana etki ettiği zaman kişiyi de değiştirir. İşte eğitim bu değişimi yönetebilecek en güçlü argümandır.” dedi. Öğretmenliğin mevzuat ile yürütülebilecek bir meslek olmadığının altını çizen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğretmenliğin mevzuatının vicdan olduğunu kaydetti.  Konuşmasının sonunda “Eğitimde yenilik sağlanacaksa, bu işe önce öğretmenlerimizin alan, kuram ve becerideki gelişimlerini sağlayarak başlamalıyız.” diyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, , öğretmenlik mesleğine mensup kişilerin bilgi standardının sağlanması gerektiğini anlattı.

Konferans sonunda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan tarafından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya günün anısına deri halı hediye edildi.

5257_2