Üniversitemizin Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma Projesi olan pilot üniversite projeleri hızla hayata geçmeye devam ediyor. Pilot üniversite projelerinden biri olan Jeotermal Sera Projesi kapsamında 6 Ağustos 2018 tarihinde üniversitemiz ile yatırımcı firma arasında bir protokol imzalanmıştı. Protokol kapsamında üniversitemiz, yatırımcı firmaya işçi ve eğitim desteği, stajyer öğrenci desteği, analiz desteği, ürün pazarlama desteği, bürokrasi desteği ile tasarım ve dizayn desteği verme kararı almıştı.

5262_1

Türkiye’nin en büyük termal seralarından biri olması planlanan ve 477 bin metrekare üzerinde 315 bin metrekare kapalı alana kurulacak olan termal seraların temeli 19 Mart 2019 tarihinde atıldı. Temel atma törenine Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt ile birlikte çok sayıda bürokrat ve yatırımcı katıldı.

5262_2

Proje ile ilgili bilgi veren Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt, üniversitemizin tarım ve jeotermal alanda pilot üniversite seçilmesinin ardından Kırşehir’de jeotermal seracılık faaliyetlerine ilginin daha da arttığını dile getirdi. 477 bin metrekare üzerinde 315 bin metrekare kapalı alana kurulacak seraların 30 milyon dolarlık bir yatırım olduğuna dikkat çeken Kurt, bu proje tamamlandığında 400’ün üzerinde kişiyi istihdam edeceğini kaydetti.

5262_3

Temeli atılan ve üç etap halinde yapılması planlanan seralara Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin Ar-Ge boyutunda önemli destekler verdiğini ve vermeye devam edeceğini anlatan Prof. Dr. Mustafa Kurt, böyle bir projenin Kırşehir’de hayat bulmasının hem bölge için hem de üniversite için oldukça önemli olduğunu anlatarak pilot üniversite olduktan sonra özellikle Avrupa ülkelerinden çok sayıda yatırımcının bu projelere ilgi gösterdiğini belirtti. Kurt, bu projenin Türkiye’nin en büyük yatırımlarından biri olduğunu anlatarak üniversite olarak bu tür çalışmalara her zaman kapılarının açık olduğunu sözlerine ekledi.
 5262_4
5262_5