Çanakkale Zaferinin 104. yıl dönümü dolayısıyla bir konferans vermek üzere ilimize gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen konferans öncesi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret ederek kısa bir görüşme yaptı. 22 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen ziyarete Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Yaman ve hayırsever Muzaffer Marşap katıldı.

5268_2
5268_1

Kırşehir’de ve üniversitemizde olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Dr. Burhan İşliyen, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve üniversitemizde güzel işlere imza atıldığını söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Karakaya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ile beraberindekilere teşekkür etti.

Ziyaretin ardından İl Müftülüğü tarafından Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen “Çanakkale Ruhu” isimli konferansa geçildi. Çanakkale Savaşı’nın kazanılmasında milli birlik ve beraberliğin önemine değinen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Çanakkale ruhunun vatan sevgisi ve iman gücü ile beslendiğini anlattı. İşliyen, konferans sonunda yapımı devam eden Ahi Evran Üniversitesi Camisini de gezerek Prof. Dr. Vatan Karakaya’dan cami inşaatı hakkında bilgi aldı.

5268_3

Böyle bir etkinliğin üniversitemizde düzenlenmesinden ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’i üniversitemizde ağırlamaktan mutlu olduğunu dile getiren Rektör Karakaya, aynı zamanda inşaatı devam eden üniversitemiz camisinin de eksiklerinin Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen tarafından yerinde tespit edildiğini söyledi. Cami inşaatında incelemelerde bulunan Dr. İşliyen, cami inşaatının en kısa sürede tamamlanması için gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

Ziyaretin sonunda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ile Prof. Dr. Vatan Karakaya günün anısına birbirlerine hediye verdiler. 

5268_45268_55268_65268_85268_7