Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kırşehir İl Müdürlüğü tarafından ve üniversitemiz ev sahipliğinde “İŞKUR Kampüste” ve “Kırşehir Kariyer Günleri” isimli bir etkinlik düzenlendi. 25 Mart 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İŞKUR İl Müdürü Metin Ülgen Kaya, kurum müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Konuşmacı olarak katılan Yazar Şerif İzgören ise etkinliğe renk kattı.

5269_4

Etkinliğin açılış konuşmasını İŞKUR İl Müdürü Metin Ülgen Kaya yaparak gelişen dünyanın bir parçası olmak için üretmek ve herkesin üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini anlattı. İŞKUR olarak her zaman öğrencilerin yanında olduklarını söyleyen Kaya, işbaşı eğitim programları, mesleki eğitim kursları, girişimcilik eğitim programları, sosyal çalışma programı ve iş kulübü ile gençlere yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirdi. Bu tür etkinliklerde kendilerine her zaman destek veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya da teşekkür eden İŞKUR İl Müdürü Metin Ülgen Kaya, üniversitemiz ile iş birliği içinde olmaya devam edeceklerini kaydetti.

5269_1

İŞKUR İl Müdürü Metin Ülgen Kaya’nın konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da bir konuşma yaparak böyle bir etkinliğin üniversitemizde gerçekleşmesinden ve Yazar Ahmet Şerif İzgören’i ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. “İŞKUR Kampüste” ve “Kırşehir Kariyer Günleri” kapsamında gerçekleşen bu etkinliğin öğrencilerin mezuniyet sonrası hayatla buluşmalarında güçlükleri aşmak için neler yapmaları gerektiği konusunda verimli bir sohbet olacağına inandığını belirten Rektör Karakaya, öğrencilerin burada elde edecekleri bilgilerle kendirlerini yarına hazırlayacaklarını anlattı. “İnsanın değişim noktası bilgidir.” diyen Rektör Karakaya, anlamlı bilginin altın değerinde olduğunu vurguladı. Gençlerin istikbaline katkı yapacağına inandığı Yazar Ahmet Şerif izgören’i öğrencilerle buluşturmaktan mutlu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, etkinliğin verimli geçmesi temennisinde bulundu.

5269_2

5269_3

Açılış konuşmalarının ardından Yazar Ahmet Şerif İzgören bir sunum yaptı. İzgören sunumunda, insanın kendini keşfetmesinin önemli olduğunu vurgulayarak kimsenin severek yapmadığı işte devam etmemesini söyledi. Gideceği hedefi belli olmayan gemiye hiçbir rüzgârın fayda etmeyeceğini anlatan Yazar Ahmet Şerif İzgören, gençlere “Hayal kurun ve hayalinizin peşini bırakmayın.” dedi.

Etkinlik teşekkür konuşmalarının ardından sona erdi.