Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Web of Science & InCites Programları E-Sertifikalı Eğitim Semineri düzenlendi. 28 Mart 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen seminerde firma yetkilisi Derya Soğuksu Web of Science & InCites veri tabanı programları hakkında bilgi verirken seminere akademik ve idari personel de yoğun ilgi gösterdi.

5274_1

Seminerde Web of Science & InCites veri tabanının kullanımı hakkında bilgiler veren firma yetkilisi Derya Soğuksu, Web of Science & InCites veri tabanı programlarının akademik kariyerlerini geliştirmek isteyen akademisyenler ve öğrenciler için oldukça verimli bir program olduğunu anlattı. Web of Science & InCites programının 250’den fazla Fen bilimleri, Sosyal bilimler, Sanat ve İnsani bilimler disiplin içeriği ile atıf referans tarama imkanı sağladığını dile getiren Soğuksu, programın ayrıca yönetici ve akademisyenlerin verimliliklerini ölçme ve karşılaştırma yapma imkânı sunduğunu, uluslararası performans incelemeyi mümkün kıldığını belirtti. Web of Science & InCites programı ile temel verileri keşfederek veri setleri oluşturulabildiğini ve araştırma performanslarının kıyaslandığını anlatan firma yetkilisi Derya Soğuksu, Web of Science & InCites programının akademisyenler ve öğrenciler için ideal bir veri tabanı programı olduğunu söyledi.

Web of Science & InCites Programları E-Sertifikalı Eğitim Semineri katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.