Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mikail Koç’un TÜBİTAK 1001 Projesi kapsamında hazırladığı ve yürütücülüğünü yaptığı “Elektrikli Arabalarda Gömülü Mıknatıslı Motor Sürücülerinde Verimi Artıran İleri Kontrol Stratejileri” isimli proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından kabul edildi.

5276_1

635 bin 394 TL bütçesi ve 36 ay süresi olan proje ile doktora öğrencileri yetiştirmek, endeksli yayınlar çıkarmak ve ulusal/uluslararası toplantılarda bildiriler sunmak hedefleniyor. Projenin yürütücülüğünü yapan Dr. Öğr. Üyesi Mikail Koç proje hakkında bilgi vererek yurt dışında edindiği tecrübelerle üniversitemizde bir araştırma laboratuvarı kurulacağını söyledi. Kurulacak araştırma laboratuvar ile elektrik motorlarında modern kontrol stratejileri geliştirmesinin yerli elektrikli arabalar ile ilgili çalışmalara katkı sağlayacağı dile getiren Koç, ayrıca proje kapsamında doktora öğrencisi alınacağını kaydetti.

Proje ile ilgili duyuru ve detaya ulaşmak için tıklayınız.