“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında ihtisaslaşma alanlarında seçilen yükseköğretim kurumlarının paydaş toplantısının ikincisi Uşak Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 29 Mart 2019 tarihinde Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile pilot üniversite rektörleri, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Proje Yürütme Komitesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanlığı yetkilileri, koordinatörler, akademik ve idari personel katıldı. 

5278_3

Toplantıda bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin pilot üniversite projeleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Kırşehir’in tarım ve hayvancılık üretiminde elverişli bir coğrafyada bulunduğunu ve jeotermal kaynak potansiyeline sahip bir il olduğunu belirten Rektör Karakaya, bölgede iklim koşullarına uygun yem bitkilerinin üretilmesi ve ilin jeotermal kaynağının da özellikle sağlık sektöründe kullanılmasına yönelik projeler yaptıklarını dile getirdi. Terme Sahasında Jeotermal Kaynağın Temini ve Proje Sahalarına İletimi, Termal Seralarda Kümelenme, Kaba Yem Üretimi, Ceviz Odaklı Kalkınma ve Gelişim, Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi (JEOKAREM/GETAT), Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi (SAUTER) ve Pilot Üniversite Projelerinin Eğitim ve Tanıtım Projelerinde geldikleri aşamalar hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, projelerin artık hayata geçmeye başladığını ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin pilot üniversite projeleri ile ilinin ve bölgesinin kalkınmasına katkı sağladığını anlattı.

Toplantı, üniversitelerin ihtisaslaşma çalışmalarındaki performans göstergelerinin değerlendirildiği görüşmenin ardından sona erdi.

5278_2
 5278_1