Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen 2. Gençlik Şöleni yoğun katılımla gerçekleşti. 3 Nisan 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Açık Hava Tiyatrosunda yapılan şölene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

5287_1

Rektör Karakaya: “Bu Gençlik Dünyayı Değiştirebilecek Güçtedir”

Geleneksel hale getirilen 2. Gençlik Şöleninde açılış konuşması yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, böyle güzel bir etkinlikte öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek düzenlenecek her etkinlikte hem üniversite rektörü hem de üniversite yönetimi olarak her zaman gençlerin yanında olacaklarını söyledi. “Ben gençliğime, öğrencilerime güveniyorum, inanıyorum ki onlar kendilerine uyan, kendilerine yakışan vakarı ile her zaman yaptıkları işlerde başarılı olacaklardır.” diyen Rektör Karakaya, gençleri çok önemsediklerini ve onların dünyaya model ve dünyayı değiştirecek gençlik olacaklarına inandığını vurguladı. Ülkemizdeki gençlerin sayısının neredeyse birkaç tane ülkenin toplamı kadar olduğunu dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, Türkiye’nin bu kadar genciyle dünyaya medeniyet getirebileceğini ve dünyanın sıkıntısını da giderebileceğini kaydetti. Gençlerin gençliğin hazzını ve geleceğin hazırlığını akıllarından çıkarmamaları gerektiğini vurgulayan Rektör Karakaya, bugün gençlerden gönüllerince eğlenmelerini istedi.

5287_2

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından Sağlık Kültür ve Daire Başkanlığı tarafından öğrencilerimize tatlı ikramı yapıldı. Programda çeşitli skeçler ve yarışmalarla gençler eğlenceli dakikalar yaşadı. Pozitif Sahne Tiyatro Topluluğu tarafından “Drama Oyunu”, “Evet-Hayır” ve “Meyve Tabağı ve Refleks” oyunlarının sahnelendiği şölende gençlerimiz vize sınavları öncesinde doyasıya eğlendi.

Skeçler ve yarışmaların ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri mini bir konser vererek gençleri coşturdu. Gençlik Şöleni sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

5287_85287_75287_65287_55287_45287_3