Geçtiğimiz günlerde Üniversitemiz Eğitim Fakültesi önünde öğrencilerimiz tarafından düzenlenen kermesin gelirleri Afrin’e bağışlandı. Kermesten elde edilen gelirler İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kırşehir Şubesi tırı ile Afrin’e gönderilmek üzere Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu önünden hareket etti. 3 Nisan 2019 tarihinde yola çıkan yardım tırını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Yaman, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kırşehir Şube Başkanı Seyfettin Cerit, akademik ve idari personel, öğrenciler ve yardımseverler uğurlamaya geldi.  

5288_1

Yardım tırını uğurlamadan önce bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, zulme uğrayan bölgelere yardım elini uzatmanın Türk Milletinin bir değeri olduğunu söyleyerek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak böyle bir iyilik hareketinde yer almanın kendilerini mutlu ettiğini anlattı.

Konuşmanın ardından Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Yaman’ın duaları eşliğinde içerisinde un bulunan yardım tırı Afrin’e uğurlandı.