Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Kırşehir’de bir ilki daha gerçekleştirerek başarılı bir obezite (şişmanlık) ameliyatına imza attılar. 27 Mart 2019 tarihinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde yapılan ameliyatı Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Özden ve ekibi başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Gerçekleşen ameliyatın ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ve Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Yahya Şahin hastayı odasında ziyaret ederek hastaya geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

5290_1

Ameliyatı gerçekleştiren Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Özden sleeve gastrektomi (tüp mide) ameliyatının obezite hastalarında midenin büyük bir kısmının çıkarılması ile zayıflamanın sağlandığı bir ameliyat yöntemi olduğunu söyleyerek işlemin tamamının laparoskopik (kapalı) ameliyat yöntemi ile yapıldığını anlattı. “Obezite bir sağlık sorunudur ve birçok hastalığın başlangıcı olduğu gibi var olan hastalıkların da daha alevli geçmesine sebep olmaktadır.” diyen Dr. Özden, bu yüzden obezitenin tedavisinin mutlaka yapılması gerektiğini belirtti. Bir hekim olarak obezite hastalığının tedavisinde öncelikle diyet, egzersiz ve medikal tedavi imkanlarının denenmesi gerektiğine inandığını kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Özden, bu yöntem ile fazla kiloların verilemediği takdirde cerrahi operasyonun planlanabileceğini söyledi. Kendilerine her türlü maddi ve manevi imkan ve desteği sağlayan başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya olmak üzere tüm üniversite yönetimine teşekkür eden Dr. Özden, yakın zaman içinde laparoskopik kolon kanseri ameliyatlarını da başlatacaklarını dile getirdi.

Dünyada ve ülkemizde yapılan tüm medikal ve cerrahi tedavi yöntemlerin Kırşehir’de de yapılabilmesi için her türlü desteği gösterdiklerini ve göstermeye de devam edeceklerini söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, böyle başarılı bir operasyonun Kırşehir’de yapılmaya başlanmasının kendini mutlu ettiğini belirterek ameliyat ekibini tebrik etti.

5290_2