Kırşehir Valiliği tarafından belirli aralıklarla yapılan ve ilimiz kurum ve kuruluşlarının çalışmalarının paylaşıldığı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleşti. 8 Nisan 2019 tarihinde Valilik Toplantı Salonunda ve Vali İbrahim Akın’ın başkanlığında yapılan toplantıda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizdeki değişimleri ve gelişmeleri anlattı.

Rektör Karakaya: “Fiziki Anlamda Üniversitemiz Modern Binalara Kavuştu”

Toplantıda büyüyerek gelişen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin fiziki gelişmeleri ve genel durumu hakkında bir sunum yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, TOKİ 1. ve 2. Etap inşaatlarının tamamlanarak üniversitemize kazandırıldığını söyledi. TOKİ 2. Etap içinde yer alan binaların da artık bittiğini, öğrencilerin fakülte binalarında ders görmeye başladıklarını da belirten Rektör Karakaya, fiziki anlamda Merkez Yerleşkenin geliştiğini dile getirdi.

5291_3

Rektör Karakaya: “2 Bin 664 Kişilik Yurt Binamızı Öğrencilerimizin Hizmetine Açtık”

Üniversitemiz eliyle yaptırılan ve yapımı tamamlanan inşaatlar hakkında da bilgiler sunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu, Kapalı Halı Saha ve 2 bin 664 Yataklı Öğrenci Yurdu ile üniversitemizin birçok anlamda ihtiyacının da giderildiğini belirtti.

Rektör Karakaya: “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi İnşaatı Tamamlandı”

Üniversitemiz tarafından yaptırılan ve yapımı hala devam eden inşaatlardan da bahseden Rektör Karakaya, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi tamamlandığında üniversitemizin bölgesinde sağlık alanında öncü bir kuruluş olacağını anlattı. Devam eden inşaatlar içinde bulunan İslami İlimler Fakültesinin yüzde 24 oranında tamamlandığını ve inşaat tamamlandığında Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde eğitim gören İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin fakülte ihtiyaçlarının giderileceğini kaydeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Camisinin yapımının devam ettiğini de belirterek cami inşaatının tamamlanması için Diyanet İşleri Başkanlığından destek istendiğini söyledi.

5291_1

Rektör Karakaya: “Tıp Fakültesi Morfoloji Binası İnşaatı Kısa Süre İçerisinde Tamamlanacak”

Tıp Fakültesi Morfoloji Binasının yapımı hakkında da detaylı bilgiler veren Rektör Karakaya, binanın tamamlanması ile birlikte öğrencilerin daha modern mekanlarda derslerine devam edeceklerini anlattı. Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi ile TOBB tarafından yaptırılan 500 Kişilik Yurt Binası inşaatının da devam ettiği bilgisini veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, inşaatların tamamlanmasının ardından Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin fiziki anlamda daha gelişmiş bir Merkez Yerleşkeye sahip olacağını dile getirdi. 

Rektör Karakaya: “Kütüphane Binamızın İnşaatına Başlamak Üzereyiz”

Devam eden ve tamamlanan inşaatların yanı sıra tamamlanan projeler hakkında da detaylı bilgiler veren Rektör Karakaya, yapılacak Merkez Kütüphane binasının uygulama projesinin tamamlandığını ve E-Kampüs Projesinin de artık üniversitemizde faaliyete geçtiğini vurguladı.

5291_2

Rektör Karakaya: “Pilot Projeler ile Bölgesel Kalkınmaya Yön Veriyoruz”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ilinin ve bölgesinin değerlerinin farkına vararak bu değerleri geliştiren bir üniversite olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, pilot projelerde gelinen son durumu katılımcılarla paylaştı. Termal Kaynağın Temini Projesinde boru hatlarının döşendiğini ve su temininin sağlandığını, Kaba Yem Projesinde üretimlere başlandığını, Ceviz Odaklı Kalkınma ve Gelişim Projesinde Klon Bahçesi Kurulumunun devam ettiğini, Termal Seralarda Kümelenme Projesinde ihale sürecinde olunduğunu, Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi (JEOKAREM) ile Sporcu Sağlığı Araştırma Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi (SAUTER) Projelerinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin yapımının beklendiğini dile getiren Rektör Karakaya, projelerin tamamlanarak faaliyete geçmesi ile birlikte Kırşehir’in bölgesine hakim bir il olacağını anlattı.

Rektör Karakaya: “Türkiye’de Tüm Birimleriyle Kalite Belgesi Alan İlk ve Tek Devlet Üniversitesiyiz”

Üniversitemizde Kalite Yönetim Sürecinin devam ettiğini ve üniversitemizin bu süreçte başarılı bir şekilde ilerleme kaydettiğini söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin ülkemizde ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Standardı Dış Tetkik Sürecini tüm birimleriyle başarıyla tamamlayarak ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazanan ilk ve tek devlet üniversitesi olduğunu söyledi.

Rektör Karakaya: “İç Anadolu Bölgesinin Parlayan Yıldızı Olduk”

Üniversitemizin akademik birimleri ve faaliyet alanları hakkında da bilgiler veren Rektör Karakaya, üniversitemizde yeni açılan bölümlere kazandırılan öğrenci sayılarına değindi. Göreve geldiği dönem toplamda 57 programı bulunan üniversitemize 4 yıllık süre boyunca 77 program kazandırıldığını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin her anlamda gelişerek büyüdüğünü söyledi. Üniversitemizin gelişmeye ve ilerlemeye devam edeceğini vurgulayan Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin İç Anadolu Bölgesinin parlayan yıldızı olacağını sözlerine ekledi.