T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün izniyle başlatılan ve kazı başkanlığını Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Cem Erkman’ın yaptığı Kurutlu Kazısında elde edilen Geç Miyosen Döneme ait fosilleri incelemek için uluslararası düzeyde bilim insanı üniversitemize geldi. 5 Nisan 2019 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesini ziyaret eden ekibe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt da eşlik ederek kazı çalışmaları hakkında öğretim üyeleri Prof. Dr. Şakir Önder Özkurt ile Doç. Dr. Ahmet Cem Erkman’dan bilgi aldılar.

5298_1

California Berkley Üniversitesinden Prof. Dr. Tim White ve Dr. Joshua Carlson, Tokyo Üniversitesinden Dr.Gen Suwa, Berlin Doğa Tarihi Müzesinden Dr. Faysal Bibi, Etiyopya Addis Ababa Doğa Tarihi Müzesinden Dr. Berhane ASFAW, Zürih Üniversitesinden Prof. Dr. Christhoph Zollikofer ve Dr. Marcia Ponce de León’ın katılımları ile gerçekleşen toplantının ardından bilim insanları öğrencilerimiz ile bir araya gelerek onlara Antropolojinin faaliyetleri ve alanları hakkında bilgiler verdiler.

5298_2