Akademik çalışmalara önem veren ve bilimin ışığında yürümeyi hedef edinen üniversitemiz, Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezinde ilk uluslararası kongresini gerçekleştirerek uluslararasılaşmada da önemli adımlar atmaya devam ediyor. Üniversitemiz Tıp Fakültesi ile yurt dışından 5 yurt içinden 2 üniversite olmak üzere toplam 7 üniversitenin ortaklığında düzenlenen Uluslararası Ahi Evran Tıp ve Sağlık Bilimleri Kongresi, 12 Nisan 2019 tarihinde 15 Temmuz Milli İrade Salonunda başladı.

5300_1

16 ülkeden 190’a yakın bilim insanı, akademik, idari personel ve öğrencilerin katılımı ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Güneş yaptı. Güneş konuşmasına Uluslararası Ahi Evran Tıp ve Sağlık Bilimleri Kongresi hakkında bilgi vererek başladı. Kongrenin düzenlenmesinde başta üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Güneş, kongrenin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

5300_2

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Güneş’in konuşmasının ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil bir konuşma yaptı. Dekan Karahocagil konuşmasında, Ahi Evran-ı Veli ve Ahilik kültürü hakkında kısa bir bilgi vererek Tıp Fakültemizde çağdaş tıp yöntemlerini medeniyetimizin değerleriyle bütünleştirerek insanlığa katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Kongrenin verimli geçmesi dileğinde bulunun Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, başta üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya olmak üzere kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

5300_3

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in konuşmasının ardından Uluslararası Ahi Evran Tıp ve Sağlık Bilimleri Kongresine katkı sağlayan Odessa National Medical Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Marichereda Valeria Genadiivna, Al-Quds Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hani Abdeen, An NAJAH-National Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mahmud Mustafa, Bakü Devlet Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Musa Cafarov ve Bulgaristan Plovdiv Tıp Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Vanina Mihailova kısa birer konuşma yaparak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde olmaktan ve böyle güzel bir kongrede bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek kongrenin ilerleyen yıllarda da devam etmesini temenni ettiler.

Davetlilerin konuşmalarının ardından Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt da bir konuşma yaparak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak Uluslararası Ahi Evran Tıp ve Sağlık Bilimleri Kongresine ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi. Kongreye teşrif eden tüm konuklara teşekkür eden Prof. Dr. Mustafa Kurt, kongrenin güzel ve başarılı geçmesi dileğinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil kongreye katkı sağlayan üniversite temsilcilerine plaket verdiler.

Üç gün sürecek olan Uluslararası Ahi Evran Tıp ve Sağlık Bilimleri Kongresi açılış programının ardından çeşitli salonlarda başlayan oturumlarla devam etti.

5300_45300_105300_115300_155300_135300_145300_125300_85300_95300_65300_75300_55300_16