Cumhurbaşkanlığı tarafından 2019 yılının "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edilmesiyle Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Söyleşileri düzenliyor. Prof. Dr. Fuat Sezgin Vakfı ve TÜBİTAK’ın iş birliği ile gerçekleştirilen söyleşilerde 9 üniversite rektörü farklı şehirlerden öğrencilerle bir araya gelerek Türk-İslam bilim tarihi ve ülkemizin bilim dünyasındaki yeri ile ilgili konuları konuşuyor. 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Malatya Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

5304_1

Prof. Dr. Fuat Sezgin Vakfı ve TÜBİTAK’ın iş birliği ile gerçekleştirilen söyleşide Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya “Prof. Dr. Fuat Sezgin Bakışıyla İslam Bilim Tarihinde Bilim ve Teknik” konusunda öğrencilere bilgiler verdi.
5304_45304_35304_2