Akademik gelişmeyi önemseyen ve lisansüstü programlarla öğrencilere akademik ilerleme imkanı sunan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, lisansüstü eğitim alanındaki ilerleyişini Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı Doktora Programı ile sürdürüyor. Bu kapsamda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, 03 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen YÖK Yürütme Kurulu Toplantısında Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı bünyesinde 2019 – 2020 Eğitim-Öğretim döneminden itibaren Doktora Programının açılmasına karar verdi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde akademik gelişmeye katkının artarak devam ettiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, açılan doktora bölümü ile üniversitemizin lisansüstü eğitime imkan sağladığını dile getirdi. Doktora programının açılmasının üniversitemiz için önemli bir gelişme olduğunu söyleyen Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin akademik ve fiziki anlamda büyümeye devam edeceğini kaydederek “Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı bünyesinde açılan Doktora Programımız üniversitemize hayırlı olsun.” dedi.