Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Ahi Evran Tıp ve sağlık Bilimleri Kongresi kapsamında Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü bir konser verdi. 12 Nisan 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleştirilen Kırşehir Türküleri Konserine çok sayıda davetli katıldı.

5308_1

Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erhan Yiğiter ile Öğr. Gör. Cenk Şahin’in düzenlediği, Müzik Bölümü öğrencilerinden Naci Şimşek, Mustafa Karakoç, M. Ali Bal, Berkan Saraçoğlu, İlteriş K. Aras, Uğurcan Garip, Burkay Küçükçay, Burak Yapıcı’nın enstrümanlarıyla desteklediği konser dinleyicilerden büyük beğeni kazandı. Farklı düzenlemeleri ile izleyicinin beğenisini kazanan konserde "Gönül Dağı", "Mapushanelere Attım Postumu", " Sen Benimsin Ben Senin " gibi Neşet Ertaş türkülerinin yanı sıra Kırşehir halk müziği kültürünün karakterini yansıtan oyun havaları da seslendirildi.

Konser sonunda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil tarafından konserin düzenlenmesinde emeği geçen Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erhan Yiğiter ile Öğr. Gör. Cenk Şahin’e hediye verdi.

5308_45308_35308_2