Her yıl Nisan ayının ikinci haftası kutlanan Dünya Sanat Günü etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. 16 Nisan 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Neşet Ertaş Salonunda gerçekleşen etkinliğe Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Necmettin Yağcı, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

5309_1

Etkinlikte ilk olarak Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez ile Öğr. Gör. Necmettin Yağcı tarafından yarışmalarda birinci gelen öğrencilerden Neşet Doğan ve Fadime Korkmaz ile 2. Gençlik Şöleninde sahne alan öğrencilerden Yunus Günüç, Burak Yapıcı, Ufuk Tufan Doğan ve Berkay Baloğlu’na belge ve hediye verildi. Fakültemiz öğrencilerinin göstermiş oldukları başarıların kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Dekan Ölmez, bu başarıların devam etmesi temennisinde bulunarak öğrencilere teşekkür etti.

5309_3

Belge takdiminin ardından Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Necmettin Yağcı “Cumhuriyet Dönemi Türk Heykel Sanatı” konulu sunumunu yaptı. Yağcı sunumunda, Cumhuriyet öncesi dönem ile Cumhuriyet dönemindeki yapılar hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Ülkemizde bulunan heykelleri ve onların yapı malzemelerini anlatan Öğr. Gör. Necmettin Yağcı, heykel sanatının somut eserlerden olmasından dolayı önemsendiğini dile getirdi.

Konferans sonunda Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez tarafından günün anısına Öğr. Gör. Necmettin Yağcı’ya katılım belgesi ve hediye verildi.

Konferansın ardından Öğr. Gör. Necmettin Yağcı’nın fuaye alanındaki heykel sergisi gezildi. Sergide bulunan eserler hakkında bilgiler veren Yağcı, ülkemizde en çok eser üreten heykeltıraşlardan biri olduğunu söyledi. Serginin ardından Öğr. Gör. Necmettin Yağcı öğrencilerle birlikte atölye çalışması yaptı.

5309_2