Günden güne gelişerek büyüyen ve akademik gelişmeye önem verilen üniversitemizde yeni bölümler açılmaya devam ediyor. Göreve geldiği günden bu yana üniversitemiz ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak bölüm ve programların açılması için çaba gösteren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yoğun çalışmalarının karşılığını üniversitemize açılan bölümler ve programlar ile aldı.

Eğitim Fakültemize İngilizce Öğretmenliği Programı Hayırlı Olsun

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin en köklü fakültelerinden biri olan ve eğitimde gösterdiği kalite ile adından sıkça söz ettiren Eğitim Fakültemizde yenilikler bitmiyor. Rektör Karakaya’nın çabaları sonucunda Eğitim Fakültemize Yabancı Diller Eğitimi Bölümü açılarak bu bölüm bünyesinde de İngilizce Öğretmenliği Programı üniversitemize kazandırıldı. Ülkenin ihtiyacı arasında yer alan ve öğrencilerin yoğun bir şekilde tercih ettiği bir bölüm olan Yabancı Diller Eğitimi Bölümünün üniversitemizde açılması ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi gelişerek büyüme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuza Açılan Yeni Bölüm ve Programlar Hayırlı Olsun

Eğitim Fakültemize açılan yeni bölüm ve programlar dışında Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz bünyesine de açıldı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın üniversitemizin gelişimi için harcadığı emekler sırasıyla karşılığını buluyor. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine yeni bölüm ve programlar açılması için mesai harcayan Rektör Karakaya, Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümüne “Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Programı” ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü bünyesine de “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı”’nın açılmasını sağladı.

Meslek Yüksekokullarımıza Açılan Yeni Bölüm ve Programlar Hayırlı Olsun

Üniversitemizde açılan bölümler sadece Eğitim Fakültesi ve Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile sınırlı kalmadı. Öğrencilerin mezun olduktan sonra iş bulma sıkıntısı çekmemeleri için üniversitemizde istihdamı güçlü bölümler açıldı. Bu kapsamda açılan bölümler arasında; Mucur Meslek Yüksekokulunda Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü bünyesinde “Acil Durum ve Afet Yönetim Programı, Özel Güvenlik ve Koruma Programı ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı”, Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü bünyesinde “Görsel İletişim Programı” ve Bilgisayar Teknolojileri Bölümü bünyesinde ise “Web Tasarım ve Kodlama Programı” yer alıyor.

Kaman Meslek Yüksekokulunda Bilgisayar Teknolojileri Bölümü altında “Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı”, İnşaat Bölümü altında “Geoteknik Programı”, Gıda İşleme Bölümü altında “Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı” ve Elektrik ve Enerji Bölümü altında ise “Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Programı” üniversitemize kazandırıldı.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda ise Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü bünyesinde “Bitki Koruma Programı”, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü bünyesinde “İnternet ve Ağ Teknolojileri Programı” ve Elektronik ve Otomasyon Bölümü bünyesinde de “Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı” açıldı.

Yeni bölümlerin açılması ilgili bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin günden güne büyüdüğünü belirterek yeni bölümlerin açılmasının üniversitemizin gelişimi ve bölgesinde tercih edilebilirliği için önemli olduğunu kaydetti. Ülkenin gelişmişliğini göz önünde tutarak kaliteli eğitimi ile öğrenci yetiştirmeyi hedef edindiklerini anlatan Rektör Karakaya, insan odaklı ve yeniliklere açık bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Açılan yeni bölümlerin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine hayırlı olmasını dileyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, ilerleyen günlerde yeni bölümleri de üniversitemize kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

5324_1