Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu üniversitemiz ev sahipliğinde başladı. 2 Mayıs 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Neşet Ertaş Salonunda açılış programı ile başlayan sempozyuma 7 farklı ülkeden 250’ye yakın bilim insanı katıldı.

5334_1

13. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumunun açılış konuşmalarının ilkini Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Uğur Başarmak yaparak sempozyum konuları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Sempozyuma 7 farklı ülkeden 250’ye yakın bilim insanının katıldığını anlatan Başarmak, akademik ve bilimsel anlamda dolu dolu bir sempozyum geçireceklerini dile getirdi.

5334_2

Dr. Öğr. Üyesi Uğur Başarmak’ın konuşmasının ardından Sempozyum Danışma Kurulu adına Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hafize Keser bir konuşma yaptı. Keser konuşmasında, sempozyumun başladığı ilk dönemlerden bahsederek şu anda gelinen aşamanın oldukça sevindirici olduğunu dile getirdi. İlerleyen yıllarda da sempozyumun aynı heyecanla devam etmesini temenni eden Prof. Dr. Hafize Keser, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin sempozyuma ev sahipliği yapmasından dolayı üniversitemiz yönetimine teşekkür etti.

5334_3

Prof. Dr. Hafize Keser’in konuşmasının ardından bir konuşma da Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay yaptı. Balay konuşmasında, bir şeyi yapmak kadar o işi devam ettirmenin de önemli olduğunu belirterek Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumunun da ilerleyen yıllarda devam etmesini temenni etti. Teknolojinin oldukça önemli olduğunu ve faydasının yanı sıra zararının da olabileceğini anlatan Prof. Dr. Refik Balay, teknolojiyi hayatımızın bir parçası haline getirirken dikkatli olmak gerektiğini söyledi. Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Balay, sempozyumun verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından açılış programı Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Satı Doğanyiğit, Öğr. Gör. Sinan Tüfekçi ve Öğr. Gör. Kenan Tüfekçi’nin sunduğu piyona ve şan dinletisi ile son buldu.

5334_45334_5