Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü 2. sınıf öğrencileri Dr. Öğretim Üyesi Esin Kıray koordinatörlüğünde, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında dönem boyunca birbirinden farklı sosyal sorumluluk projelerine imza attılar.

Okulları Ziyaret Ederek Çeşitli Aktivitelerde Bulundular

Öğrencilerimiz sosyal sorumluluk projelerini okulları ziyaret ederek orada çeşitli etkinliklerde bulundular. Öğretmen Bedia Köksal Güler İlkokulunu ziyaret eden öğrencilerimiz okuldaki eski malzemelerin bulunduğu kullanılmayan bir sınıfı öğrencilerin hem aktif olarak kullanabilecekleri hem de farklı aktiviteler yapabilecekleri yepyeni bir hobi sınıfına dönüştürdüler. Yine Ebelik Bölümü öğrencileri Prof. Dr. Erol Güngör Ortaokulu öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı ve El Hijyeni konularında eğitim verdiler. Ebelik Bölümü öğrencilerinden bazıları memleketlerinde bulunan okulları da ziyaret ettiler. Memleketi Tokat Turhal olan bir öğrencimiz Turhal’daki Yenisu Anaokulunu ziyaret ederek burada çocuklara canlandırma ile masallar anlattılar, sağlıklı beslenme ve ormanlarımızı koruma hakkında çocuklara çeşitli bilgiler verdiler ve onlarla oyunlar oynadılar.

Kız Çocuklarına Bilgilendirici Eğitim Verdiler

Ortaokullu öğrencilerle de buluşan Ebelik Bölümü öğrencileri Fatımatüz Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek kız öğrencilere cinsel istismar konusunda sunumlar yaptılar. Çocukların bilinçlenmesini sağlamayı amaç edinen öğrencilerimiz sunumların ardından onlara çeşitli hediyeler dağıttılar.

Çocuklara Eğlenceli Dakikalar Yaşattılar

Ebelik Bölümü öğrencilerimizin etkinlikleri sadece okullarla sınırlı kalmadı. Öğrencilerimiz Gülen Çocuk Rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek öğrenciler için hazırladıkları hediyeleri onlara verdiler ve öğrencilerle eğlenceli vakit geçirdiler. Ebelik Bölümü öğrencilerimiz Kırşehir  Sevgi Evi’nde bulunan çocuklarla da ilgilenerek onlara hediyeler götürdüler. Öğrencilerimiz kendi aralarında hazırladıkları ve Sağlık Yüksekokulu Binası önünde açtıkları stantta bağış toplayarak elde ettikleri parayla Kırşehir Aşıkpaşa Ortaokuluna spor malzemesi aldılar.

Kadınlarımızı Unutmadılar

Ebelik Bölümü öğrencilerimiz kadınlarımızı da unutmayarak 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Cacabey meydanında açtıkları stantta kadınlarımız için hazırlamış oldukları hediyeleri dağıttılar.