Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri üniversitemizde düzenlenen çok sayıda ulusal ve uluslararası etkinliklerde sahne almaya devam ediyor. Yıl boyunca çok sayıda etkinlikte sahne alan Müzik Bölümü öğrencileri, seslendirdikleri Neşet Ertaş Türküleri ile fakültemize de ismini veren Büyük Ozan Neşet Ertaş’ı yaşatmaya devam ediyorlar. 

Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri 12 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen Uluslararası Ahi Evran Tıp ve Sağlık Bilimleri Kongresinde sahne alarak kongreye katılanlara müzik dinletisi sundular. Neşet Ertaş ve Kırşehir Türkülerini seslendiren öğrencilerimiz, katılımcılara güzel dakikalar yaşattılar. Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri 2 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenen 13. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumunda da sahne alarak fakültemizin adına yakışır faaliyetlerde bulunmaya devam ediyorlar.

Sadece ulusal ve uluslararası sempozyum ve kongrelerde değil konferanslarda ve çeşitli etkinliklerde faaliyet içinde olan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültemiz, 25 Nisan 2019 tarihinde üniversitemizde düzenlenen Kanserden Korunma ve Mücadele konferansında Müzik Bölümü 2. sınıf öğrencimiz katılımcılara piyona dinletisi sundu. Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından düzenlenen 2. ve 3. Gençlik Şölenlerinde de sahnedeki yerlerini alan Müzik Bölümü öğrencilerimiz, burada sergiledikleri performans ile hem arkadaşlarını gönüllerince eğlendirdiler hem de Büyük Ozan Neşet Ertaş’ı Türküleri ile yâd ettiler. Fakültemizden aldıkları eğitimle kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeyi hedef edinen öğrencilerimiz, Neşet Ertaş’ı ve türkülerini yaşatmaya devam etmek adına 3. Geleneksel Üniversite-Şehir Buluşmasında Kırşehirlilere Neşet Ertaş Türkülerini seslendirdiler.