Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreni’nde Üniversitemizin 8 birimi Mekânda Erişilebilirlik konusunda engellilere yönelik yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı Turuncu Bayrak almaya hak kazandı. Böylece en çok bayrak alan üniversiteler sıralamasında başvuru yapan 81 üniversite arasından üniversitemiz 5. oldu. Ayrıca üniversitemizin bu 8 birimi Eğitimde Erişilebilirlik konusunda engellilere yönelik yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı Yeşil Bayrak Adaylığına da layık görüldü.

Törene üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Anıl Özüdoğru katıldı. Ödülü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Kurt, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın elinden aldı.