Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü tarafından 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında bir konferans düzenlendi. 14 Mayıs 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen “Aşk’la Hemşireyim Diyebilmek!” isimli konferansa, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Musa Özata, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayla Ünsal, hemşireler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını ilk olarak Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Musa Özata yaparak Hemşirelik Haftasını dünyadaki tüm ülkelerde kutlandığını belirtti. Hemşireliğin çok kıymetli bir meslek olduğuna vurgu yapan Özata, hemşireliğin temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri barındırdığını kaydetti. Hemşirelik Bölümünün mevcut durumu hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Musa Özata, hemşirelerin ve hemşire adaylarının haftasını kutladı.

Prof. Dr. Musa Özata’nın konuşmasının ardından Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayla Ünsal da bir konuşma yaptı. Ünsal konuşmasında, hemşirelik mesleğinin insanoğlunun varlığı ile başladığını söyleyerek mesleğin tarihi gelişimi hakkında detaylı bilgiler verdi. Hemşirelerin ve hemşire adaylarının Hemşirelik Haftasını kutlayan Prof. Dr. Ayla Ünsal, konferansın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından 4 oturumla gerçekleşen konferansın birinci oturumunda Dr. Öğr. Üyesi Hilal Seki Öz ile Dr. Öğr. Üyesi Gizem Deniz Büyüksoy “Aşk’la Hemşireyim Diyebilmenin Bilimsel Boyutu” konulu sunumlarını yaptılar. Konferansın ikinci oturumunda Hemşire Uğur Şimşek, Hemşire Sevcan Yalçınkaya ve Yasemin Çatar “Aşk’la Hemşireyim Diyenler” isimli sunumlarını gerçekleştirdiler. Üçüncü oturumda Hemşire Fatih Toru, Hemşire Tahir Haskılıç “Öğrenci Gözüyle Aşk’la Hemşireyim Diyebilmek” konulu sunumlarını yaptılar. Konferansın son oturumda ise Prof. Dr. Ayla Ünsal, Hemşire Fatma Olcay Ortaş ve Hemşire Havva Şimşek “Aşk’la Hemşireyim Diyebilmenin Yolları – Beyin Fırtınası” isimli sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sunumların devamında yapılan devir teslim töreninin ardından konferans sona erdi.