Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreni’nde Üniversitemizin 8 birimi Mekânda Erişilebilirlik konusunda engellilere yönelik yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı Turuncu Bayrak almaya hak kazandı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Mekânda Erişilebilirlik konusunda engellilere yönelik yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı Turuncu Bayrak almaya hak kazanan 8 birimin yöneticisini 20 Mayıs 2019 tarihinde makamında ağırladı.  

Turuncu bayrak ödülüne layık görülen 8 birim yöneticisine çalışmalarından dolayı başarılar dileyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 8 birimin yöneticisine Turuncu Bayrak ile birlikte belgelerini verdi.  

Eğitimde Erişilebilirlik konusunda engellilere yönelik yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı Turuncu Bayrak ödülüne layık görülen 8 birimimiz  Yeşil Bayrak ödülüne de aday gösterildi.

Mekan ve eğitimde erişebilirlik konusunda engelliler adına önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Rektör Karakaya, üniversitelerin engelli bireylerin hayata katılma noktasında belirgin bir rol üstlendiklerini söyledi. Üniversitemiz yerleşkesini engelli bireyler için engelsiz bir üniversite yapmak için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, engelli bireylerin de yaşama kolayca katılmaları için farkındalık oluşturmak istediklerini vurguladı. Turuncu Bayrak kazanan üniversitemizin 8 biriminin yöneticisine teşekkür eden Rektör Karakaya, farkındalık artıracak ve sosyal sorumluluk kazandıracak faaliyetlerde bulunmaya devam edeceklerini söyledi.