Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından  “19 Mayıs Ruhu Işığında Gençlik ve Spor Bayramı” konulu bir konferans düzenlendi. 16 Mayıs 2019 tarihinde Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özbay Güven katıldı.  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Belediye Başkan Yardımcısı Asaf Kayaoğlu ve Şehit Aileleri Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mutlu Kılıçarslan’ın dinleyici olarak katıldığı konferansın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel yaptı. Gökbel, milli mücadelenin öneminden bahsederek bu tarz etkinliklerin düzenlenmesinin gerekli olduğunu belirtti.

 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özbay Güven, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla Milli Mücadele hareketini başlatması, Anadolu’ya yayması ve Gençlik ve Spor Bayramını Türk gençliğine armağan ettiği süreci anlatarak Milli Mücadele Ruhunun farklı bir boyutlarına değindi.  

Milli ve manevi değerlerin derinden hissedildiği konferans sonunda Prof. Dr. Özbay Güven’e çiçek ve plaket takdimi yapıldı.