Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+KA107 projesi kapsamında Ürdün’den ortağımız olan Yarmouk (Yermük) Üniversitesi öğretim üyeleri üniversitemizi ziyaret etti. 11 Haziran 2019 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı da makamında ziyaret eden Yermük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mefleh Aljarrah, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi Prof. Dr. Nart Shoukeh, Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yousef Alzou’bi ve Dış İlişkiler Koordinatörü Khalil İrshaidat, Üniversitemiz Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya görevinde başarılar diledi. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı görüşmeye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Erman Akıllı da katıldı.

İki üniversite arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve ilerletilmesinin hedeflendiği görüşmede, Erasmus+KA107 projesi kapsamında her iki üniversitenin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu akademisyenleri ve öğrencilerinin değişimi konusunda görüş birliğine varıldı. Üniversitelerin aralarında ortak projeler üretmelerinin de gerekliliğinin vurgulandığı ziyarette, Yermük Üniversitesinin Türk Dili Bölümüne katkı sağlaması amacıyla Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden akademisyenler ile Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin de Arapça Dillerini geliştirmesi için Yermük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesine gönderilmesi kararlaştırıldı.

Ulusal ve uluslararası ilişkilere her zaman önem verdiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversite ortaklığının pekiştirilmesi için tüm desteği vereceğini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Karakaya, Ürdün Yermük Üniversitesi öğretim üyelerine teşekkür etti.