Üniversitemiz Rektörlüğü görevine yeniden atanan Prof. Dr. Vatan Karakaya, personeli ile bayramlaşma töreninde bir araya geldi. 12 Haziran 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye alanında gerçekleşen törende her personeli ile tek tek bayramlaşan Rektör Karakaya onlarla kısa sohbetler yaptı.

Rektör Karakaya: “Bayramlar Kültürümüzün Bir Değeridir”

Törende bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bayramların birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi adına güzel gelenekler olduğunu söyleyerek tüm personelin Ramazan Bayramını kutladı. Bayramların bir arada olma ve kalpleri birbirine açma günü olduğunu söyleyen Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ailesinin de birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar geçirmesini diledi. Bayramların bu millete özgü bir gelenek olduğunu da hatırlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu özelliğimiz ile dünya milletleri arasındaki farkı da ortaya koyduğumuzu belirterek insanlığa model olarak yaşamak gerektiğini söyledi.

Rektör Karakaya: “En Az Birinci Dönem Kadar Sıkı Çalışacağız”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden atandığını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, geçtiğimiz 4 yıl içerisinde çok önemli işler yaptıklarını ve önümüzdeki 4 yıl içinde de yapmaya devam edeceklerini belirtti. Görevi, tüm personeli adına aldıklarını ve onlar için var olduğunu söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “En az birinci dönem kadar sıkı çalışacağız.” dedi. Göreve geldiği ikinci dönemde öğretim elemanlarının sınıflara sahip çıkmaları gerektiğini hatırlatan Rektör Karakaya, insandan daha önemli bir varlığın olmadığını belirterek verdiğimiz kaliteli eğitimle yaşadığı ülkeye değer katan nesiller yetiştirme hedefinde olduklarını dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim görevimiz yetişmiş toplumla ülke olarak ayağımız üzerinde durmak. Bu hedef ile eğitimde kalite güvencesini Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde kuracağız. Merkezinde akademisyenlerin, gerisinde ise idari personelimizin yer aldığı sistem ile ülkemizde eğitim alanına yeni bir yön vermiş olacağız. Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almak için gösterdiğimiz çabayı bu proje için de göstereceğiz ve Türkiye’ye yeni bir eğitim modeli sunacağız. Başarabilmek için inanmak gerekli ve ben de bunu başaracağımıza inanıyorum.”

Tek hedeflerinin olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya,  “Türkiye için bir değer olan Ahi Evran-ı Veli’nin diyarında Ahilik, kardeşlik minvali üzerine kurulmuş Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi artık kardeşlik modelidir ve bu model sadece burada değil Türkiye’nin diğer üniversitelerine örnek oluşturacaktır.” dedi. Personelinin geçmiş bayramını yeniden tebrik eden Rektör Karakaya, önümüzdeki bir yılı bayram tadında geçirmeyi temenni etti.