Üniversitemiz ile Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında öğretmenlerin mesleki gelişimini artırmaları konusunda yaptıkları iş birliği protokolü kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir seminer düzenlendi. 24 Haziran 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Neşet Ertaş Salonunda açılış töreni gerçekleşen 2018-2019 Eğitim – Öğretim Yılı Sene Sonu Haziran Dönemi Mesleki Çalışmalar Eğitim Planlaması Seminerine Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, okul müdürleri, akademik ve idari personel katıldı.

Dekan Balay: “Geleceğimizi Emanet Edeceğimiz Neslimize Doğru Eğitim Vermeliyiz”

5 gün sürecek olan eğitim seminerinin açılış konuşmasını ilk olarak Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay yaparak üniversitemiz ile iş birliği içinde yapılan eğitim seminerinin Türkiye’de bir ilk olduğunu dile getirdi. Hayattaki en önemli meselenin insan eğitimi olduğunu vurgulayan Dekan Balay, insanın öğrenmeye ve ilerlemeye açık bir canlı olduğunu söyledi. Seminerin amacının geleceğimizi emanet edeceğimiz neslimizin doğru eğitim almalarını sağlamak olduğunu kaydeden Prof. Dr. Refik Balay, seminerin ülkemize, milletimize, ilimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diledi.

Müdür Karadeniz: “Eğitimde Marka Şehir: Kırşehir”

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay’ın konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz söz alarak semineri üniversitemiz ile iş birliği içinde yürüttüklerini kaydetti. İlimizin eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler veren Karadeniz, Kırşehir’in eğitim alanında marka bir şehir olduğunu vurguladı. Ülkemizde ilimizin eğitim alanında gösterdiği başarıya değinen İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, kendilerine destek olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibine teşekkür ederek seminerin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Rektör Vekili Kurt: “Üniversiteler Kendisine Rol Biçilen Değil, Rol Biçen Olmalı”

İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz’in konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt bir konuşma yaptı. Kurt konuşmasında, Türkiye’de ilk defa böyle bir eğitim semineri yapıldığını vurgulayarak bu seminerin üniversitemiz için de önemli olduğunu ve diğer illere de örnek olacağını dile getirdi. “Üniversiteler kendisine rol biçilen değil, rol biçen olmalı.” diyen Kurt, üniversitelerin eğitimi doğru vermesi ve rehber olması gerektiğini anlattı. Mili Eğitim Bakanlığının 2023 vizyonunun beceri temelli eğitime dayandığını söyleyen Prof. Dr. Mustafa Kurt, beceri temelli eğitimin insanı özgün olmaya götürdüğünü kaydetti. “Özgün olan özgür olur.” diyen Kurt, seminer boyunca üniversitemiz öğretmenlere tüm desteği göstereceğini söyledi. Seminerde emeği geçen herkese teşekkür eden Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kırşehir’in eğitimde marka şehir olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Vali Akın: “Eğitimi Çağın Gerekliliğine Uygun Hale Getirmeliyiz”

Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt’un konuşmasının ardından Kırşehir Valisi İbrahim Akın bir konuşma yaptı. Vali Akın konuşmasında, bilgi ve teknoloji çağında yaşadığımızı belirterek bilgiyi üreten ve hayatına yansıtan ülkelerin hep ileride olduğunu söyledi. Ülke gelişmişliği ile eğitimin doğru orantılı olduğunu vurgulayan İlimiz Valisi İbrahim Akın, “Eğitimi çağın gerekliliğine uygun hale getirmeliyiz.” dedi. Üniversitemizin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içinde olmasının önemli olduğunu dile getiren Vali Akın, iş birliğini destekleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt, Vali İbrahim Akın’a günün anısına plaket verdi. Seminer 5 gün boyunca Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Neşet Ertaş Salonunda devam edecek.