Kırşehir Valiliği tarafından koordine edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında çok sayıda program gerçekleşti. Programlara Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya da katıldı. 15 Temmuz ruhunu bu topraklarda diri tutmak için etkinlikler düzenlemenin öneminden bahseden Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak da çok sayıda etkinlik düzenlediklerini söyledi.


Rektör Karakaya, Ülkemizin 15 Temmuz 2016 gecesinde hain bir darbe girişimine maruz kaldığını belirterek milletin iradesi sayesinde darbecilerin amaçlarına ulaşamadığını vurguladı. Milli iradenin ayaklar altına alınmaya çalışıldığı bu günde Gazi Meclisimize ve milletimizin üzerine bombalar atılarak çok sayıda vatandaşımızın şehit edildiğini ve binlercesinin yaralandığını anlatan Rektör Karakaya, ülkemizin milli varlık ve bütünlüğüne karşı gerçekleşen bu acımasız saldırının Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Şehirlerin Meydanlarına İnin” çağrısı ile harekete geçen milletimizin, güvenlik güçlerimizin vatan sevgisi, azim ve kararlılığı ile önlendiğini belirtti.

Rektör Karakaya, ülkemizin bugün dimdik ve daha güçlü yoluna devam ettiğini vurgulayarak, “Devletimiz ve milletimiz ile birlikte 2023 hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Rektör Karakaya konuşmasını şöyle tamamladı:  “Ülkemiz, bugün emin adımlarla geleceğe yürüyorsa 15 Temmuz şehit ve gazilerimizin buna katkısı çok büyüktür. Milli birlik ve beraberliğimizin simgesi haline gelen bu anlamlı gün vesilesiyle kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, 15 Temmuz Demokrasi Zaferini kutluyorum.”