Üniversitemizin öncülüğünde Kırşehir’de gerçekleştirilecek tarımsal üretim için önemli bir adım daha atıldı.  Kırşehir’de üretimi ve iş imkânını sağlayacağı girişimlerinden biri olarak; 29 Temmuz 2019 tarihinde, yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacak olan bir protokol imzalandı. Üniversitemiz, Kırşehir Valiliği, Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Agronet Seracılık arasında gerçekleştirilen “Mesleki Eğitim Kursları Tip İşbirliği Protokolü”, Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği konusunda işbirliği yöntemi ile yüzde elli İstihdam Garantili mesleki eğitimi kapsıyor. Protokol imza törenine; Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen Kaya ve Agronet Seracalık A.Ş. Firması İşveren Vekili Serdar Eygün katıldı.  


Protokolün açılış konuşmasını yapan Agronet Seracılık A.Ş. İşveren Vekili Serdar Eygün kendilerine bu projede katkı sağladıkları için Kırşehir Valiliğine, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine ve Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne iş birliğinden dolayı teşekkür etti.

Gerçekleşen protokolde ikinci olarak söz olan Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen Kaya; bu projenin başında ilk etapta 100 kişiye iş imkânı sağlayacağını ve şehrimizdeki istihdama büyük katkısı olacağını ifade etti.  Toplam 58 gün sürecek olan bir eğitimle, kursiyerlerin mesleki yeterliliğe sahip olacaklarını ve kendilerine iş bulma imkanı sağlayacak bir sertifika edineceklerini belirtti.

Rektör Karakaya: “Sera tamamlandığında 500 kişi istihdam edilecek.”

Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kaya’nın ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya yaptığı konuşmada; Üniversitemizin seracılık,  jeotermal ve tarım alanında pilot olarak seçilmesinden bu yana önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti. Bu çalışmalarda Kırşehir’deki kurumlarla çok uyumlu bir işbirliği gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Karakaya, Kırşehir Valisi İbrahim Akın’ın yatırımlara ve projelere gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür ederek, şu anda 1700 metrekarelik Araştırma Geliştirme Seramızın temelinin de atıldığını sözlerine ekledi. Yakın zaman içerisinde bu serada akademik çalışmaların başlayacağını belirten Karakaya, seradaki çalışmalardan elde edilecek sonuçları da kamuoyuyla paylaşarak Kırşehir’e daha fazla yatırımcıyı çekebileceğimizi söyledi. Ayrıca jeotermalin tarım sahalarında kullanımını yaygınlaştırmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Rektör Karakaya,  artık istihdam sürecine gelindiğini ve 500 kişiye iş imkanı sağlanacağının müjdesini verdi. Çalışmalara hız kesmeden devam edileceğini ifade eden Rektör Karakaya,, imzalanan protokolün Kırşehirimize ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisiyle konuşmasını tamamladı.

Vali Akın: “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin pilot seçilmesinden sonra jeotermal alanda yatırımlar artmaya başladı.”

Gerçekleştirilen protokolle ilgili bir konuşma yapan Kırşehir Valisi İbrahim Akın; Üniversitemiz pilot olarak seçildikten sonra jeotermal alanında önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade etti. Vali Akın, bu çalışmalar kapsamında Argonet’le ortaklaşa bugünkü protokolün imzalandığını ve bu işbirliğinin önemli bir adım olduğunu ifade etti. Bugün çok önemli bir çalışmaya başlandığını belirten Vali Akın, proje tamamlandığında 500 kişiye yakın bir istihdam oluşturulmuş olacağının altını çizdi. Sözlerini bu önemli çalışmalar için Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya nezdinde üniversitemize teşekkür ederek bitiren Vali İbrahim Akın, protokolün hayırlı uğurlu olmasını diledi.

İş birliği protokolünün ardından heyet Karacakurt’ta bulunan sera alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldılar.