Özel yetenek sınavları ile öğrenci alan Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna (BESYO) bu yıl da yoğun bir başvuru yapıldı. 29 Temmuz-2 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleşen ön kayıt başvurularına, Üniversitemize toplamda 907 aday başvuru yaptı.

Üniversitemizi tercih eden toplam 907 adaydan 277’si Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümüne, 188’i Spor Yöneticiliği Bölümüne, 440’ı ise Antrenörlük Eğitimi Bölümüne başvuru yaptı. Üniversitemiz BESYO bölümlerine girmek için başvuru yapan öğrencilerin özel yetenek sınavı ise 5 – 7 Ağustos 2019 tarihleri arasında BESYO Kapalı Spor Salonunda başarılı bir şekilde yapıldı.

Bölgedeki Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarına göre Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna ilgi oldukça yüksekti. 17’si milli sporcu olmak üzere toplamda 167 aday sınavlarda başarılı oldu.