Üniversitemizin gelişimini, faaliyetlerini ve projelerini ulusal ve uluslararası medya ile sürekli paylaşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2019-2020 eğitim öğretim dönemi öncesi Ahi TV’de Mahmut Şefik Koç’un Moderatörlüğünde canlı yayınlanan Gündem Özel Programına katıldı.

Rektör Karakaya: “Bölgesel Kalkınma Projeleri, Üniversiteleri Birbirine Benzeşik Olmaktan Kurtarır”

Programda kendisi ve kariyeri hakkında kısa bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine rektör olarak atandıktan sonra gerçekleştirdiği faaliyetlere değindi. Üniversitemizde öncelikle bir stratejik plan hazırlayarak bu plan doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını anlatan Rektör Karakaya, üniversitelerin evrensel bir kurum olduğunu ve malzemesinin de insan olduğunu vurgulayarak en önemli işlerinin insan yetiştirmek olduğunu kaydetti. Üniversitelerin bulundukları ülkelerin lokomotifleri olduğunu ve içine doğdukları şehrin bölgesel kalkınmasına da mutlaka katkı sağlaması gerektiğinin altını çizen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu bağlamda Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) önemli bir projesi olan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesinde 41 üniversite arasından Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ilk 5 üniversite içine girdiğini anlattı. Pilot üniversite projesi kapsamında üniversitemizin bölgenin önemli değerlerini markalaştırması adına 7 proje ürettiğini söyleyen Rektör Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Bu proje bu ülke için çok önemli. Bölgesel kalkınma projeleri, üniversiteleri birbirine benzeşik olmaktan kurtarıyor. Üniversiteler aynı zamanda evrensel tanımına uygun olarak ürettiği bilgi ile çevresine katma değer sağlıyor.” Proje kapsamında bölgemizdeki markalaşması gereken değerlerin jeotermal, tarım ve hayvancılık olarak belirlendiğini dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya,  “Bizler Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin buraya bu değerlerle ne katabileceğini araştırdık ve projelerimizi ortaya koyduk. “ dedi.

Rektör Karakaya: “Amacımız İnsan Üzerindeki Yetişmişliği Ölçmek”

Üniversitemizin bir diğer önemli çalışması olan ve Türkiye’de üniversitelere örnek gösterilen Kalite Yönetim Sistemi çalışması hakkında bilgiler veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ülkemizde üniversitelerin kalite çalışmasına ihtiyacı olduğunu vurgulayarak insan yetiştirme anlamında en önemli kurum olan üniversitelerin kalite çalışmalarında önemli adımlar atmış olmaları gerektiğini belirtti. Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarının ardından iki yıldır Eğitim Fakültesinde pilot olarak yürütülen Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesini artık üniversitemizde tüm birimlerde başlatmayı hedeflediklerini dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Eğitimde kalite güvencesini vurguluyoruz. Bu sadece bizim üniversitemizin değil Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bir projedir. İlerleyen günlerde bütün birimler ile toplantı yaparak projemizi üniversitemizdeki her bölüme yayacağız. Projemizin amacı insan üzerindeki yetişmişliği ölçmek, çünkü ülkemizin en önemli sermayesi gençlerimizdir.”

Rektör Karakaya: “Şehrimiz İçin Proje Üretmeye Devam Ediyoruz”

Üniversitemiz tarafından Kırşehir’in kalkınması adına çok sayıda proje başlattıklarını ve ilerleyen günlerde bunların da meyvesini almayı hedeflediklerini anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin Davulağıl Tesislerinde 4 bin ton alabalık üretilmeye başlandığını ve üretimin sadece alabalık ile sınırlı kalmayıp çeşitli balık üretimine geçeceklerini söyledi. Şehrin üniversiteye yaklaşması gerektiğinin öneminden de bahseden Rektör Karakaya, yapımı devam eden çevre yolu ile cami inşaatının tamamlanmasının üniversitemiz ile şehrimizi bütünleştirecek en önemli çalışmalar olduğunu vurguladı.

Rektör Karakaya: “İki Yılda Üniversitemize Yaklaşık 60 Bölüm Kazandırdık”

Üniversitemizin projelerinin yanı sıra 2006 yılında kurulan üniversiteler arasında en hızlı büyüme kaydeden üniversite olduğunu anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu büyümeyi sadece fiziki alanda değil akademik alanda da gerçekleştirdiklerini kaydederek “2006’dan göreve geldiğimiz güne kadar 55 bölümü olan üniversitemize 2 yıl içerisinde yaklaşık 60 yeni bölüm kazandırdık.” dedi.

Rektör Karakaya: “Üniversitemiz Kırşehir ile Daha Da Güçlü”

Kırşehir’den ve Kırşehirlilerden üniversitemiz için maddi ve manevi destek beklediklerini söyleyen Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bu şehrin olduğunu, üniversitemize şehrin tamamının sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Şehrin ihtiyacı doğrultusunda üniversitemizin her türlü desteği gösterdiğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, şehir ve üniversite bütünleşirse daha güzel şeyler ortaya çıkacağına inandığını dile getirdi.