Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin hızlı gelişimi konusunda gece gündüz demeden çalışan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, tüm çalışmalarında bölgenin önceliklerini göz önünde bulundurmaya devam ediyor. Üniversite – şehir iş birliğini çok önemseyen Rektör Karakaya, 6 Eylül 2019 tarihinde Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ve Sağlık İl Müdürü Op. Dr. Ali Bulut ile Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Morfoloji Binası hakkında genel bir görüşme yaptı. Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmeye Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Güneş ile Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Yahya Şahin de katıldı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesinin Kırşehir’e kazandırılmasında büyük emekleri olan Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür eden Milletvekili Mustafa Kendirli, Tıp Fakültesi binasının genel durumu hakkında Rektör Karakaya’dan bilgi aldı. Tıp Fakültesinin Kırşehir için önemli bir ihtiyaç olduğunu bildiklerini anlatan Kendirli, Tıp Fakültesinin geliştirilmesi ve Kırşehir’in bir sağlık merkezi haline gelmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Tıp Fakültesinde öğrencilerin ihtiyaç duyduğu tüm malzemeleri Sağlık İl Müdürlüğünün de desteği ile sağlayacaklarını söyleyen Milletvekili Mustafa Kendirli, “Şehrimizin üniversitesi olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine gerekli tüm katkıyı sağlayacağız.” dedi.

Tıp Fakültesi binasında artık son rötuşlar yapıldığını ve öğrencilerin yeni döneme kendi binalarında başlayacaklarını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yönetim olarak üniversitemiz ve Tıp Fakültesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Kırşehir’in uzun bir süredir ihtiyacı olan Tıp Fakültesini ilimize kazandırmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Rektör Karakaya, Tıp Fakültesine 4. dönem öğrencilerini almaya başladıklarını ve geleceğin hekimlerini Ahilik Ahlakı ile yetiştirmeye özen gösterdiklerini kaydetti. “Bu üniversite Kırşehir’in üniversitesi, burayı hep birlikte güçlendirmeliyiz.” diyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir ve Kırşehirlilerden maddi ve manevi destek beklediklerini belirtti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya,  Milletvekili Mustafa Kendirli ile Sağlık İl Müdürü Op. Dr. Ali Bulut’a teşekkür etti.