2019 – 2020 Eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, liseli öğrencilerle bir araya gelmeye başladı. 9 Eylül 2019 tarihinde Abdulkadir Özcan Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluşan Rektör Karakaya, dönemin ilk dersini lise öğrencilerine verdi. Abdulkadir Özcan Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilere hayata ve yaşama dair bazı tavsiyelerde bulundu.

Rektör Karakaya: “Geleceğimiz Gençlerimizdir”

Konuşmasına öğrencilerin 2019-2020 eğitim öğretim dönemini tebrik ederek başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, gençliğin istikbal demek olduğunu belirterek onların bizim geleceğimiz olduğunu söyledi. Dünyanın en zor sorusunun “Ben Kimim?” sorusu olduğuna vurgu yapan Rektör Karakaya, insan kim olduğunun sorusuna cevap bulduğunda dünya ile ilgili tüm hakikatin ortaya çıkacağını kaydetti. Hayatın ve gözümüzün gördüğü dünyanın hakikati hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Dünyanın hakikatinde dört ana unsur vardır. Bunlar; hareket etmek, sükûn etmek, bir araya gelmek ve dağılmaktır. Hayat bu dört şeyden ibarettir.”  Dünya hakikatinde elde edilen bilgileri anlamlandırabilmek için beş duyunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, insanın bilgi kaynağının beş duyu olduğunu söyledi. Cisim dünyasında beş duyu ile elde edilen bilgileri aklımızda bir araya getirerek bunları tanımlamaya başladığımızı anlattı.

Rektör Karakaya: “Düşünemiyorsanız Özgün Olamazsınız”

Düşünmenin hayatın en zor işi olduğunu ve bu yüzden insanların düşünmek yerine hazları ile yaşamayı tercih ettiğini dile getiren Rektör Karakaya, gençlere seslenerek onların düşünebilen, ifade edebilen ve kendi değerleri üzerinde ayakta durabilen gençler olmaları gerektiğini anlatarak “Düşünemiyorsanız özgün, yaratıcı ya da inovatif olamazsınız.” dedi. Düşünebilen insanın kendini tanımaya başladığını, kendinizi tanıyan insanın da dünyayı fethedebileceğini söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Gençler, kendinizi tanımadan vereceğiniz kararlar taklitten öteye gidemez.” dedi. Öğrencilere geleceğe yönelik tavsiyelerde bulunan Rektör Karakaya, onlara bu dönemin eksikliklerini telafi edecek şekilde düşünmeyi hedef edinmeleri gerektiğini vurguladı. Hayatta başarılı olmanın, düşünebilmenin tek yolunun hayatı emek ve gayretle dolu dolu yaşamak olduğunu anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Gençler, geçirdiğiniz her zamanda sizin bir emeğiniz olsun. Emek vererek ve düşünerek attığınız her adımda özgün ve önde olursunuz. Sizler, bu ülkeyi yeniden şahlandıracak güce sahipsiniz.” Öğrencilerin yeni eğitim öğretim dönemlerini tebrik eden Rektör Karakaya, onlara çalışmalarında başarılar diledi.