Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun çabaları ile dört yılda 4 kat fiziki büyüme gösteren üniversitemizde alt yapı çalışması ve fiziki iyileştirmeler hızla tamamlanmaya başladı. 2016 yılının Mayıs ayında inşaatına başlanan ve pilot üniversite projelerinin de hayata geçmesiyle, Kırşehir’i sağlık turizminin merkezi haline getirecek olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Hastanesi Binası ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Binasının inşaatı tamamlandı.

Cacabey Yerleşkesinde bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğrencileri 2019-2020 eğitim öğretim dönemine Merkez Yerleşkemizde bulunan yeni binalarında başlayacak. Toplamda 17 bin metrekare inşaat alanına kurulan ve A,B,C,D,E,F,G,H ve J olmak üzere 9 bloktan oluşan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Hastanemiz ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulumuzda, 4 derslik, 22 öğretim elemanı odası, 23 ofis, 8 Laboratuvar, 8 özel rehabilitasyon odası, 2 toplantı odası, 8 poliklinik, 27 uygulama odası, 1 fitness -plates odası, 2 genel, 1 çocuk, 1 grup egzersiz havuzu ile 8 kaplıca banyo odası ve 4 tedavi odası bulunuyor. 146 yatak kapasitesine sahip olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Hastanesinin bölgesinde ilk olma özelliğinin yanı sıra ülkenin ihtiyacına büyük oranda cevap vermesi planlanıyor.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Hastanesine ve Yüksekokuluna oldukça önem veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, binada eğitim öğretim faaliyetlerinin başlamasıyla birlikte öğrencilerin uygulama alanlarının oldukça arttığını ve burada öğrencilerimizin kendilerini mesleklerinde uzmanlaştıracağını anlattı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Hastanemizde pilot üniversite projelerinin de başlamasıyla Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğrencilerine oldukça faydası olacağını vurgulayan Rektör Karakaya, hastane sayesinde öğrencilerin yeni bilgi ve bereciye sahip olmasının yanı sıra çeşitli alanlarda uygulama yapabileceklerini söyledi. Öğrencilerinin daha modern ve daha donanımlı binalarda eğitim öğretim görmelerinin kendileri için oldukça önemli olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yeni binalarında eğitim öğretim görmeye başlayacak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğrencilere başarılar diledi.