Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Pilot Üniversite Projeleri Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Ayrancı ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Yavuz ile birlikte Özbağ Belediye Başkanı Rasim Arazay’ı makamında ziyaret etti. 12 Eylül 2019 tarihinde gerçekleşen ziyarette, pilot projelerimizden biri olan kaba yem ve solucan üretimi projeleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Üniversitemizin pilot üniversite projeleri ve başarılı çalışmalarıyla ülkesinde diğer üniversitelere model oluşturduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, kaba yem ve solucan üretimi projelerinde bölgede daha aktif faaliyet yürütülmesinin önemli olduğunu söyledi. Bölgenin kaba yem ve solucan üretimi projesi için elverişli bir yapıya sahip olduğunu anlatan Kurt, projelerle birlikte bölge halkının da ekonomisinin güçleneceğini kaydetti. Kırşehir’in bütün ilçelerinde kaba yem ve solucan üretim projelerinin faaliyete geçmesini planladıklarını dile getiren Prof. Dr. Mustafa Kurt, Özbağ Belediyesi iş birliğiyle de Özbağ halkına projeler hakkında eğitim desteği verileceğini kaydetti. Kaba yem ve solucan üretim projeleri hakkında 17 Eylül 2019 tarihinde üniversitemizde bilgilendirme toplantısı yapılacağını belirten Kurt, Özbağ Kasabasında hayvancılıkla uğraşan, tarımsal üretim yapan çiftçi ve çiftçi birlikleri ile projelerimize ilgi duyanları üniversitemize beklediklerini vurguladı.

Özbaş Belediye Başkanı Rasim Arazay, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin projelerinden kasabamız halkının faydalanması adına üniversitemiz ile her türlü iş birliğine açık olduklarını söyleyerek “Kasabamızın gelişmesi ve çiftçilerimizin ekonomilerinin güçlenmesi bizim için önemli.” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özbağ Belediye Başkanı Rasim Arazay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ve beraberindekilere teşekkür etti.