Geleceğin Sanatçıları Yeni Binalarına Taşınmaya Hazırlanıyor
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya göreve geldiği 2015 yılından günümüze kadar Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde çok büyük yenilikler gerçekleştirerek çok sayıda başarılı projenin de hayata geçmesine katkı sağladı. Rektör Karakaya’nın yoğun çabaları ile fiziki anlamda 4 kat büyüme gösteren üniversitemiz, fakülte ve yüksekokullarımızda açılan yeni bölümlere öğrenci alımlarının da yapılmasıyla birlikte Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi fark yaratacak şekilde gelişme gösterdi. 2012 yılında üniversitemizde kurulan ve 2016-2017 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencileri ile buluşan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültemiz, Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın gayretleri ile yeni binasına kavuşuyor. Öğrencilerinin modern ve en son teknolojiye sahip binalarda eğitim görmesini önemseyen Rektör Karakaya, 2018 yılında temeli atılan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi binasının son durumunu yerinde inceledi.

Rektör Karakaya: “Öğrencilerimiz İçin Modern ve Gelişmiş Teknolojiye Sahip Binalar Yapıyoruz”

Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi binasında çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve binada son rötuşların yapıldığını söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, göreve geldiği günden bu yana tüm çabalarının öğrencilerin modern, gelişmiş teknolojisiyle kendi binalarında eğitim öğretim görmelerini sağlamak olduğunu vurguladı. Kırşehir’in bağrında yetişmiş ve fakültemize de ismini vermiş değerli sanatçı Neşet Ertaş gibi fakültemizde eğitim öğretim görerek sanatlarını en iyi şekilde icra edecek ve üniversitemizin ismini en iyi şekilde temsil edecek öğrenciler yetiştirmeyi amaç edindiklerini anlatan Rektör Karakaya, göreve geldiği günden bu yana tüm uğraşının öğrenciler için olduğunu belirtti. Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi binasında da sona yaklaşıldığını kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “2012 yılında kurulan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültemizin biz göreve gelene kadar öğrencisi yoktu. 2015 yılında göreve geldiğimde ilk hedeflerimden biri de Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültemize yeni bölümler açarak öğrenci alımlarını tamamlamaktı. Çok şükür gayretlerimizin meyvesini aldık. Fakültemize Geleneksel Türk El Sanatları ve Müzik Bölümlerini kazandırarak bu bölümlere öğrenci alımlarımızı gerçekleştirdik. Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültemiz ve öğrencileri için bundan sonraki çabamız, öğrencilerimizin kendi binalarında, en iyi ortamlarda sanat aktivitelerini gerçekleştirmelerine katkı sağlamak. Binamız genel itibari ile hazır, inşallah çok kısa süre içinde öğrencilerimiz yeni binalarında eğitime başlayacaklar.”

Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi binasının fiziki durumu hakkında bilgi veren Rektör Karakaya, fakülte binamızın toplamda 1.550,46 m2 kapalı alana sahip olduğunu ve binanın zemin katla birlikte 2 kattan oluştuğunu söyledi. Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi binasının zemin katında 6 atölye, 6 öğretim elemanı odası ve 11 ofis olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, birinci katta 7 derslik, 1 bilgisayar laboratuvarı, 1 toplantı odası, 6 çalgı odası, 6 bireysel çalışma odası ve 7 öğretim elemanı odası bulunduğunu belirtti.